Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 11.03.2014.
13:16
Srna A

Kandidat za predsednika oteo Janukovičevo "đubre"

Jedan od kandidata na predstojećim predsedničkim izborima u Ukrajini Oleg Ljaško i njegove pristalice oteli su poslanika regionalnog parlamenta u Luganjsku Arsena Klinčeva, člana partije Viktora Janukoviča, koji je bio protiv novih vlasti u Kijevu.

Klinčev savladan na zemlji, a iznad njega stoji Ljaško i upire prstom na "đubre"
 

"Đubre Klinčev će odgovarati za svoje zločine. Uhapsili smo ga i predali predstavnicima zakona. Zahvalan sam svima koji su pomogli u tome", naveo je Ljaško na svom Fejsbuk profilu, najavljujući i video snimak.

 

 

Traume iz prethodne vlasti

 

Oleg Ljaško poznat je po učestalim incidentima u prethodnom sazivu ukrajinskog parlamenta. Zbog "okupacije" govornice, polivanja predsedavajućeg vodom, tuča sa drugim poslanicima, doživeo je da mu potpredsednik skupštine zavrne šiju i to bukvalno.

Na snimku objavljenom na brojnim sajtovima vidi se kako Ljaško i nekoliko osoba upadaju u kancelariju, za koju je Klinčev kasnije rekao da pripada policijskom generalu Vladimiru Guslavskom. Nepoznate osobe su oborile Klinčeva na pod, savladale ga, potom mu lisicama vezale ruke na leđima i odvele iz kancelarije.

Ljaško u više navrata Klinčeva naziva "đubretom", primoravajući ga da pred kamerom daje izjavu, posle čega svojim pristalicama naređuje da isprazne zgradu regionalne administracije.

Klinčeva, vezanih ruku na leđima, odveli su u autobus, gde su ga otmičari kritikovali zbog proruskog stava. On je kasnije oslobođen, posle čega se obratio medijima, prenela je "Rusija danas".

Zgradu regionalne administracije Luganjska u nedelju, 9. marta, zauzela je grupa demonstranata, koji su bili protiv novog guvernera Mihaila Bolockiha, a kojeg su imenovale vlasti u Kijevu. Demonstranti su Bolockiha primorali da potpiše ostavku, što je on nekoliko časova kasnije proglasio nevažećim, jer je to učinio pod pretnjom.

Demonstranti su, takođe, ispred zgrade postavili i rusku zastavu. Ljaško je primorao Klinčeva da pozove demonstrante da uklone rusku zastavu, ali je on negirao da ima bilo kakav autoritet nad njima.

Klinčev je poslanik regionalnog parlamenta i član je stranke Viktora Janukoviča Partija regiona. Ljaško je predsednički kandidat ispred svoje Radikalne stranke.

POVEZANE VESTI

Utorak 11.03.2014. 14:15
SVAKA CAST SVI NARODI IMAJU SVOJE USTASE I TO NIJE NIKAKVO CUDO ! TAMO JE STALJIN,DRUG STALJIN STAO NA POLA PUTA ALI SE NADAM DA CE GOSPODIN PURIN BAR KAD SU TE STVARI U PITANJU NASTAVITI GDE JE ON STAO !
Utorak 11.03.2014. 15:02
kakvi fakulteti ovako se dolazi na vlast
Utorak 11.03.2014. 21:09
evo ovakvi fasisti i nacisti dolaze na vlast.maltretirajuci ljude...u ukrajnu je zavladao haos i bezzakonje...neka se zahvale gradjani kijeva zapadu i demonskoj americi za ovu demokratiju....ovakvom ponasanju i zlu mora da se stane na put...sile dobra sa istoka moraju da reaguju brze,,
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online