Ponedeljak 3. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
14
Nedelja 09.03.2014.
12:17 >> 19:15h
Vestionline A

Rusi zauzeli granični prelaz, Kijev blokirao račune Krimu

Ruski vojnici preuzeli su danas kontrolu nad još jednom ukrajinskom graničnom ispostavom na zapadu Krima i zarobili oko 30 ukrajinskih graničara.

Priruske samoodbrambene snage na Krimu
 

Granična ispostava Černomorskoje na zapadnoj ivici poluostrva Krim preuzeta je bez žrtava, oko šest časova po lokalnom vremenu. To je 11. međudržavni prelaz koju na Krimu drže Rusi.

Od kada su proruske snage počele operaciju na Krimu ukrajinski vojnici su ostali zarobljeni u brojnim ispostavama i vojnim bazama, ali dosad nisu pružali bilo kakav oružani otpor.

19:07 - Krim se nada da će ostati parlamentarna republika ako se pridruži Rusiji, rekao je predsednik Vrhovnog saveta Krima Vladimir Konstantinov. "Razgovarali smo o tome da treba da proširimo naša ovlašćenja. Pripremićemo nacrt Ustava Republike Krim sa ovlašćenjima za koje smo spremni", rekao je Konstantinov na konferenciji za novinare u Simferopolju.
15:52 - Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da se koraci koje preduzima zakonito rukovodstvo Krima baziraju na normama međunarodnog prava i treba da osiguraju legitimne interese stanovnika poluostrva.
14:54 - Kijev očekuje da će ruska kompanija "Gasprom" povećati cenu gasa Ukrajini na 368,5 dolara za 1.000 metara kubnih u drugom kvartalu ove godine, izjavio je ukrajinski ministar energetike Juri Prodan.
14:11 - Proruski demonstranti zauzeli zgradu administracije ukrajinskog regiona Luhansk i traže da 16. marta bude raspisan referendum o nezavisnosti tog dela teritorije.
13:50 - Ruska državna Duma spremna je da usvoji najbolji status za Krim ako se pridruži Ruskoj Federaciji, izjavio je novinarima zamenik predsedavajućeg odbora Dume za industriju Pavel Dorokin.
12:44 - Ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk izjavio je da Ukrajina "ni za centimetar" neće odustati od Krima.
12:30 - Proruski aktivisti sukobili su se sa proukrajinskim aktivistima u krimskom gradu Sevastopolju, pri čemu su proukrajinski aktivisti napadnuti bičevima.
10:48 - Na Jutjubu je objavljen video snimak koji prikazuje naoružane vojnike bez oznaka na ulicama grada Donjecka, na istoku Ukrajine.
05:21 - Nekoliko desetina ručnih protivraketnih sistema (MANPAD) ili takozvanih "igli" nestalo je iz dve ukrajinske vojne baze, izjavio je danas neimenovani ukrajinski vojni zvaničnik.

Krim je za 16. mart zakazao referendum o otcepljenju od Ukrajine i pripajanju Ukrajini, ali je pitanje kako će se on održati pošto su vlasti u Kijevu danas isključile elektronski sistem i blokirale sve račune Krima.

"Saznali smo da su vlasti u Kijevu blokirale račune krimskog državnog trezora i isključile elektronski sistem Krima", rekao je zamenik premijera Krima Rustan Temirgalijev. On je pojasnio da akcije vlasti u Kijevu neće negativno uticati na isplatu plata i penzija na Krimu.

Pročitajte još:

* Desetine ruskih vojnih kamiona na Krimu

* Zašto je Krim toliko važan Rusiji?

* Govor brojki: Ako bude rata, Rusija će smožditi Ukrajinu

POVEZANE VESTI

Nedelja 09.03.2014. 12:20
BRAVO !!! NIKO NIJE STRADAO A ZADATAK IZVRŠEN . BRAVO RUSI !!! MOŽE SE DOĆI DO CILJA I BEZ ISPALJENOG METKA . OVO JE NOVA PUTINOVA DOKTRINA . ČESTITAM !!!
Nedelja 09.03.2014. 12:36
Слава Богу и великой Росси !
Nedelja 09.03.2014. 17:14
IGRALE SE DELIJE NA SRED ZEMLJE RUSIJE !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online