Nedelja 23. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 08.03.2014.
14:03
Vesti A

Srbi ukrali sedam miliona dolara

Branko Bogdanov (58), Lela Bogdanov (52) i njihova kćerka Julia Bogdanov (34), uhapšeni su u raskošnoj vili u Veler Lejnu u čikaškom predgrađu Nortbruk. Oni su osumnjičeni da su poslednjih 10 godina iz prodavnica širom Amerike krali kozmetiku, lutke, lego kockice i druge igračke u ukupnoj vrednosti od sedam miliona dolara i prodavali ih preko interneta.

Branko Bogdanov: Celu porodicu uključio u "biznis"

Bogdanovi su dolijali posle poslednje serije krađa koja je počela 17. februara u Oklahomi, nastavljena dva dana kasnije u Teksasu, a završila se 20. februara u Luizijani. Međutim, tužilaštvo tvrdi da ima neoborive dokaze da su Bogdanovi harali Amerikom celu deceniju i da su plen od sedam miliona dolara preprodali za 4,2 miliona.


Istražitelje su alarmirale velike kompanije, koje su prijavile da njihove prodavnice trpe velike gubitke u robi, a uglavnom je bila reč o barbikama i drugim lutkama, robotima, lego kockicama, opremom za bebe... Osim toga, rukovodioci maloprodaje internet kompanije I-bej otkrili su da se preko jednog naloga prodaje velika količina igračaka koja je srazmerna ukradenoj robi, kao i da je reč o istoj vrsti proizvoda.


Agenti FBI tako su došli do prodavca koji takođe živi u predgrađu Čikaga. Vlasnik tog internet naloga sarađivao je s policijom, a ispostavilo se da je robu koja na tržištu vredi šest miliona dolara prodao za 3,4 miliona. On je objasnio da je igračke 10 godina kupovao od čoveka koji se zove Franko Kalat. Agenti su ubrzo otkrili da je Franko Kalat zapravo pseudonim Branka Bogdanova i da svi članovi te porodice dele jedan račun.

Potom su se dali na prikupljanje dokaza, pa su došli i do telefonskih listinga i snimaka kamera za nadzor koji su pokazali da su Bogdanovi bili u blizini ojađenih prodavnica u vreme krađa. Ubrzo je utvrđen i scenario krađa. Naime, Lela Bogdanov nosila je dugu crnu haljinu i na snimcima kamera uočljivo je da je u radnje ulazila mršava i da je delovala daleko punije kada je izlazila.

Posle hapšenja haljina je zaplenjena i ispostavilo se da je našivena plava postava sa velikim džepovima pogodnim da se u njih stave kutije. Ponovnim pregledom snimaka utvrđeno je i da su u pojedinim slučajevima ukradene stvari štrčale iz haljine, ali da to niko nije primećivao, pošto su njen muž i ćerka galamom ili manjim incidentima odvraćali pažnju prodavaca.


Bogdanove komšije opisuju kao obične i ljubazne ljude i kažu da su bili zaprepašćeni kada su ugledali agente FBI kako provaljuju vrata njihove vile vredne 1,3 miliona dolara i hapse ih.

Bogdanovi su optuženi i po Saveznom zakonu za prevoz ukradene robe preko granica američkih država. Zbog toga im preti do 10 godina zatvora i 250.000 dolara kazne, a obeštećenje je obavezno. U hodniku ispred sudnice Branko Bogdanov usput se obratio Leli rečima: "Hi, mom " (Zdravo, mama). Ona mu je uzvratila osmehom, a Branko je odbio da odgovara novinarima uz obrazloženje da ne govori engleski i poželeo na engleskom da "Bog blagoslovi svet."

Subota 08.03.2014. 16:48
Молим да се исправи,колико сам ја добио информације,не ради се о србима,него о циганима који су пореклом са простора Југе ! Увек срби !!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online