Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
25
Utorak 04.03.2014.
10:04 >> 21:54h
Srna, BBC A

Tri ukrajinska puka prešla na stranu Krima, Rusi testirali novu raketu

Tri ukrajinska protivvazdušna puka prešla su na stranu vlasti na Krimu, rekao je izvor iz regionalne Vlade. Rusi su u međuvremenu uspešno testirali interkontinentalnu balističku raketu.

Ukrajinska zastava na vojnim garnizonima sada uglavnom predstavlja ukras i  sećanje (nekom lepo, nekom ne) na Krimu
 


Prema njegovim rečima, jedinice koje su prešle na stranu autonomnog regiona nalaze se u gradovima Evpatorija, Feodozija i Fiolenta.


- Protivvazdušne jedinice, koje su se okrenule vlastima u Krimu, naoružane su sa više od 20 raketnih sistema "Buk" i više od 30 sistema "S-300" - rekao je izvor, a prenose ruske novinske agencije.

21:50 - ''Raša tudej'' podsetila je svetsku javnost da Rusija, po ugovoru dve strane iz 1997. godine, ima pravo da na teritoriji Ukrajine ima 25.000 vojnika. Rusija, takođe, ima pravo da ima 24 artiljerijska sistema kalibra manjeg od 100 mm, 132 oklopna vozila i 22 borbena aviona u Ukrajini.
20:49 - Rusija je saopštila da je uspešno testirala interkontinetalnu balističku raketu, pišu svetski mediji.
20:32 - Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) poslaće vojnu posmatračku misiju u Ukrajinu, na zahtev te zemlje, izjavio je glavni predstavnik SAD pri OEBS-u Danijel Ber.
20:00 - Bivša premijerka Ukrajine Julija Timošenko zatražila je da se Moskvi uvedu ekonomske sankcije, pogotovo ako se nastavi eskalacija sukoba u Ukrajini.
19:02Povodom izjave ruskog predsednika Vladimira Putina da je Rusija u Ukrajini u humanitarnoj misiji pomoći ugroženim ruskim građanima, predsednik Češke Miloš Zeman podsetio je na bombardovanje SR Jugoslavije 1999. godine, takođe nazvano "humanitarnim".
18:36 - Rusija će odreagovati ukoliko im SAD uvedu sankcije zbog Ukrajine, tvrdi agencija Rojters.
17:57 - Sankcije protiv Rusije neće pomoći u rešavanju situacije u Ukrajini, izjavio je predsednik Letonije Andris Berzins.
17:45 - Državni sekretar SAD Džon Keri izjavio je da ta zemlja ne želi sukob sa Rusima, rekavši da postoji bolji način da se Rusija bori za svoje interese, koji ne uključuje jednostranu primenu sile.
17:39 - Stavovi Kine i Rusije o Ukrajine su bliski, saopšteno je iz Kremlja, posle telefonskog razgovora ruskog predsjednika Vladimira Putina i njegovog kineskog kolege Ksi Đinpinga.
17:06 - EU će pomoći Ukrajini da reši svoj dug od oko dve milijarde dolara za kupovinu ruskog gasa i možda čak i da joj isporuči gas, saopštio je evropski komesar za energetiku Ginter Etinger.
17:03 - Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je u utorak na konferenciji za novinare da Janukovič nema političku budućnost i da nema saosećanja za njega.
16:45 - NATO i Rusija dogovorili su da u sredu na posebnom sastanku razgovaraju o najnovijem razvoju događaja u Ukrajini.
16:41 - Šef ukrajinske službe bezbednosti Valentin Naljvajčenko zatražio je od ruskih kolega izručenje smenjenog predsednka Viktora Janukoviča.
15:50 - Ministarstvo spoljnih poslova Srbije saopštilo je da "sa izuzetnom pažnjom i zabrinutošću" prati događanja u Ukrajini ističući punu podršku "političkim naporima u cilju prevazilaženja nastale situacije i uspostavljanja neophodne stabilnosti". Ministarstvo je pozvalo državljane Srbije da se uzdrže od putovanja u Ukrajinu.
15:44 - Energetska situacija u Srbiji je stabilna, a dešavanja u Ukrajini u ovom trenutku ne narušavaju sigurnost snabdevanja energentima, zaključeno je na sastanku Radne grupe za praćenje sigurnosti snadbevanja energijom i energentima.
15:00 - Više od 5.500 ukrajinskih vojnika prešlo je na stranu krimskih snaga za samoodbranu, izjavio je premijer Krima Sergej Aksenov. On je rekao da se proces nastavlja i da ljudi polažu zakletvu o vernosti narodu Krima, istakavši i da mu nove vlasti u Kijevu nisu uputile nikakav ultimatum, niti su uopšte stupili s njim u kontakt.
14:49 - Pošto su se pojavile glasine o smrti Viktora Janukoviča, zamenik glavnog i odogovornog urednika agencije Itar tass Mihail Gusman ih je opovrgao, istakavši da one imaju korene u vanrednim događanjima u Ukrajini. “Uopšte ne mogu da zamislim kome su potrebne takve glasine. Uzgred, ja sam se i sreo s Janukovičem pre par sati“, rekao je Gusman.
13:02 - Putin: Rusija nije ušla na Krim!
12:51 - Fotoreporteri ispred zgrade u Dauning stritu 10, gde živi i radi britanski premijer, snimili dokument kojim se pokazuje da je ljutnja Britanaca na Ruse u stvari pljuvanje niz vetar, jer se na papiru vidi da Velika Britanija neće podržati eventualne sankcije protiv Rusije.
12:33 - Putin: Neonacisti i antisemiti divljaju Ukrajinom, u Kijevu izvršen neustavni državni udar i vlast je osvojena oružjem.
11:44 - "Ne nazire se rešenje za krizu u Ukrajini", rekao je nemački ministar spoljnih poslova Frank Valter Štajnmajer posle razgovora sa ruskim kolegom Sergejom Lavrovom.
11:12 - Završena vojna vežba, Putin poslao jedinice u baze.
10:30 - Nekih 90% glavnih policijskih komandira u Ukrajini su otpušteni jer su "diskreditovali sami sebe" tokom nedavnih protesta u Kijevu protiv predsednika Viktora Janukovača, rekao je na svojoj Fejsbuk stranici ministar unutrašnjih poslova Ukrajine Arsen Avakov.
9:48 - Ruski političar i ekonomista, savetnik Kremlja Sergej Glazijev, izrazio je "bojazan" u pogledu najavljenih ekonomskih sankcija Rusiji: "Ako nam sankcije budu uvedene, moraćemo da proglasimo nemogućnost vraćanja kredita koje su ruskim institucijama odobrile američke banke".
9:22 - Na putu koji vodi od Sevastopolja do Simferopolja na Krimu primećena su ruska oklopna vozila za prevoz vojske.   
8:55 - Vojno osoblje, za koje se veruje da su ruski vojnici, umarširalo je u selo Perevalnoje, blizu Simferopolja na Krimu.   
8:37 - Proruske trupe, koje kontrolišu vazdušnu bazu Belbek na Krimu, ispalile su hice upozorenja u vazduh kad je oko 300 ukrajinskih vojnika, koji su opsluživali aerodrom, zahtevali da budu pušteni da rade. Ukrajinci su upozoreni da će na njih biti pucano ako nastave da se približavaju bazi.   
Čuvanje straže iza kapija kasarne na Krimu

Pročitajte još:

* Tri grada s juga Ukrajine žele u sastav Krima!

* RUSIJA - SAD 3:0

* Prodor na Istok

* Sve više Ukrajinaca beži u Rusiju

POVEZANE VESTI

Utorak 04.03.2014. 10:14
Тако браћо! Само користите западни систем мењања мишљења јавног мнења. Научили Руси!!!
Utorak 04.03.2014. 13:06
Ovako profesionalno radi pava vojska,ali i civili su izuzetno organizirani i disciplinirani,da je tako postupio Viktor Janukovic kada su poceli protesti i neredi u Kijevu,do ovoga nebi doslo.Samo neka suzbiju razbojnicke,ekstremne i paravojne grupe i sve ce proci u miru i bez zrtava i sukoba.To je bila velika greska i u Jugoslaviji.Napravljene greske se nemogu ispraviti osobito kad se plamen rasplamsa i izmakne kontroli,cijena je bila prevelika,zato treba reagovati brzo i efikasno.
Utorak 04.03.2014. 14:09
Pametno ljudi. Neće da idu u ruke ukrajinskim neonacistima.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online