Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 25.02.2014.
02:22
Vesti A

Komšija presudio bračnom paru?

Stanari Murambine, mirnog jugoistočnog predgrađa u Melburnu, bili su u šoku kada su saznali da je njihovo dvoje povučenih komšija u sredu brutalno ubijeno u svojoj kući.

Foto: Ilustracija

U petak su detektivi iz Jedinice za krvne delikte optužili Tomasa Heminga (21) za ubistvo 60-godišnje Čeril Adamson i njenog 65-godišnjeg supruga Roberta. Njihova beživotna tela pronađena su u porodičnoj kući u Murambini.

Tuga komšija

Prvi komšija Ted Fentimen poznavao je ubijeni bračni par oko 40 godina, zbog čega "nije mogao da veruje da je neko mogao tako nešto da uradi".
- Dobro sam ih poznavao, ne mogu da shvatim šta je bio motiv, ali ćemo verovatno jednom saznati. Ovo je pravi šok - rekao je komšija.
On navodi kako ubijeni bračni par ima dvoje dece, koji su sa roditeljima bili jako bliski, a da im se sin oženio prošle godine. I druge komšije imale su samo reči hvale za prijatan i voljeni bračni par koji su godinama poznavali.

Osumnjičeni ubica izveden je pred Prekršajni sud u subotu prepodne. Osumnjičeni Tomas Heming živeo je nedaleko od bračnog para Adamson, koji su punih 40 godina imali kuću u Omama Roudu. Saznavši za stravičan zločin, komšije su bile vidno potresene vešću da je neko koga poznaju optužen za ubistvo. Jedan od komšija, koji nije želeo da mu se objave lični podaci, rekao je kako mu je žao roditelja osumnjičenog koji će, kako on smatra, verovatno posle ovoga odlučiti da se odsele iz naselja.

Drugi komšija rekao je za "Ejdž" da je zadovoljan da je policija podnela krivičnu prijavu.


Zločin u Murambini otkrile su kolege Čeril Adamson pošto se u petak nije pojavila na poslu, što je za nju bilo krajnje neobično. Gospođa Adamson je radila kao nastavnica bibliotekarstva u Grimvejd Haus kampu, obrazovne institucije u sklopu Melburn Gramer škole. Njen ubijeni suprug radio je kao knjigovođa.


Policija koja ispituje zločin u četvrtak je odnela 10 pištolja sa mesta zločina, takođe je odvezen džip koji je bio u vlasništvu sina ubijenog bračnog para. Detektiv Stiven Mekentajer priznao je da su policajci zatekli stravično mesto zločina. Oboje su bili napadnuti, izgleda da su usmrćeni oružjem, ali odgovore kako je usledila smrt daće obdukcija, rekao je detektiv.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online