Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 11.02.2014.
11:12
RTS A

Za decu organizovali rastrzanje mrtve žirafe

Osoblju Zoološkog vrta u Kopenhagenu počele su da stižu pretnje smrću pošto su uspavali zdravog, mladog mužjaka žirafe zbog velikog broja tih životinja na jednom mestu! Ponude drugih vrtova su odbili, a kastracija životinje je, takođe, odbačena kao mogućnost, jer se smatra "okrutnim činom sa neželjenim posledicama". Mrtva žirafa je bačena lavovima, a prizoru rastrzanja prisustvovale su brojne zvanice, među kojima su bila i deca. Uprava zoo vrta kaže da je to bio svojevrsni čas anatomije.

Mrtva žirafa deci na izvolte
 

Direktor zoo vrta Beng Holst tvrdi da je odluka da se mužjak žirafe star 18 meseci, po imenu Marijus uspava bila ispravna i da je spreman da učini isto i nekoj drugoj životinji, ako to bude potrebno. Zbog ove odluke Holst i njegova porodica dobili su telefonske pretnje usred noći, a nepoznata osoba im je poručila da zaslužuju da umru. Slične pretnje dobili su i drugi zaposleni u Zoološkom vrtu u Kopenhagenu.

Portparol zoo vrta Tobijas Stenbek Bro rekao je da je žirafa juče uspavana i da će njeno meso biti raskomadano i iskorišćeno za ishranu mesoždera u tom vrtu. On je rekao da su od Evropskog udruženja zoo vrtova (EAZA) dobili preporuku da uspavaju mladu žirafu zato što u kopenhaškom zoo-vrtu postoji već dovoljno žirafa te vrste u okviru programa za razmnožavanje. Kastracija životinje je, takođe, odbačena kao mogućnost, jer se smatra "okrutnim činom sa neželjenim posledicama", a ni puštanje u divljinu mlade žirafe, smatraju u zoo vrtu, ne bi bilo uspešno.

Zabezeknuta deca gledaju kako Marijus postaje hrana za lavove
 

Uspavljivanju životinje i njenoj obdukciji mogli su da prisustvuju posetioci zoo vrta, uključujući čak i decu. Postupak uprave izazvao je talas protesta na društvenim mrežama i pokrenulo je raspravu o uslovima u kojima životinje žive u zoo vrtovima. Marijusa nije mogla da spasi ni onlajn peticija koju je potpisalo više od 20.000 ljudi. Zoo-vrt u Kopenhagenu je odbio i ponudu drugih evropskih vrtova da preuzmu brigu o žirafi, a takođe i ponudu od pola miliona evra od jednog privatnog lica za spas životinje.

I onda su lavovi omastili brk

Organizacija "Prava životinja - Švedska" oglasila se ovim povodom, navodeći da veruje da je slučaj uspavane žirafe otkrio ono što se redovno radi životinjama u zoo vrtovima. "Nije tajna da se životinje ubijaju kad se ostane bez prostora ili kada životinje nisu više dovoljno interesantne za posetioce", saopštila je organizacija.

POVEZANE VESTI

Utorak 11.02.2014. 11:23
Fasisticki geni mogu da se kriju ali ne mogu da se sakriju. To sto su danas uradili sa ovom nezasticenom zivotinjom juce su radili sa ljudima a i sutra bi.
Utorak 11.02.2014. 11:28
Na slici gore moze da se vidi kondicioni trening za Hitler-jugend. P.S. Najvise dobrovoljaca u SS jedinicama u II Sv.ratu je dolazilo verovatno iz Danske.
Utorak 11.02.2014. 21:59
UŽAS.....još doveli djecu da sve to gledaju.....KATASTROFA !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online