Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 08.02.2014.
16:13
E.V. A

Babići tri decenije silovali Engleskinje

Sud u oblasti Stafordšir u Velikoj Britaniji osudio je pre nekoliko dana Deboru Babić (51) na pet godina zatvora jer je pretila žrtvama svog supruga Milana Babića (53), Srbina poreklom sa prostora bivše SFRJ, koji je preko 30 godina silovao desetine žena u ovoj oblasti.

Milan Babić je osuđen na doživotnu robiju za 22 silovanja, četiri pokušaja i 14 napada na žene. Osuđeni i pomagači: dvojica sinova, supruga (?!) i njena prijateljica (Ilustracija)
 

Milan Babić je krajem prošle godine osuđen na doživotnu robiju za 22 silovanja, četiri pokušaja silovanja i 14 napada na žene, a pretpostavlja se da je broj žrtava znatno veći. Na suđenju od koga se "ledila krv u žilama", dokazano je kako je Babić godinama silovao žene, u čemu su mu pomagala dvojica sinova Metju (23) i Mikorli (17) Babić.


Sve je počelo jednog vrelog avgustovskog dana 2011. godine, kada je zazvonio telefon u lokalnoj policijskoj stanici. Javila se detektivka Tami Filips (33) koja je sa druge strane čula glas žene koja je tvrdila da je zlostavlja Babić. To je otpočelo jednu od najvećih istraga u istoriji policije Stafordšira, koja ja trajala dve godine i tokom koje su isplivali užasavajući detalji.


Babić je gotovo nesmetano silovao preko tri decenije. Žrtve bi namamljivao u kuću, ošamutio, stavljao povez preko očiju i silovao. Neka zlostavljanja je čak snimao kamerom, a sinove je nagovarao da rade isto što i on. Kada je uhapšen zbog napastvovanja žrtve koja je prijavila slučaj, još sedam žena se javilo policiji, dajući dokaze o užasnim stvarima koje je počinio. Na suđenju, pritisnut dokazima, Babić je osuđen na doživotnu kaznu zatvora. Posle 13 godina robije ima pravo da traži uslovni otpust, a do kraja života ostaće na listi seksualnih prestupnika, glasi presuda sudije Dejvida Flečera.

- Vaše akcije su imale užasavajući efekat na žrtve koje će trpeti doživotne posledice. Nema mesta za sažaljenje u vašem slučaju. Za preko 30 godina počinili ste stotine, ako ne i hiljade prekršaja - obrazložio je presudu Flečer.

Nagrada hrabroj policajki

Detektivka Filips koja je prva pokrenula slučaj dobila je od policije Stafordšira nagradu za svoj rad na ovom slučaju. Po završetku istrage, izašla je iz jedinice policije koja se bavi istraživanjem seksualnih zločina i sada radi kao savetnik osobama žrtvama seksualnog nasilja.

Babićeva supruga Debora je tokom njegovog suđenja pretila da će ubiti ženu koju je silovao. Rekla je da će je zaklati ako svedoči protiv njega, a jednoj žrtvi nudila je poklon za ćutanje. Zbog toga je osuđena na pet godina zatvora, a njena prijateljica Kirsti Brajan (22), koja je učestvovala u zastrašivanju osuđena je na godinu dana zatvora, uslovno na 18 meseci.


Sinovi ovog zločinačkog para takođe su na robiji. Metju je zbog dva silovanja i jedan pokušaj osuđen na osam godina zatvora, dok je Mikorli za jedno silovanje osuđen na tri godine robije u zatvoru za mlade prestupnike.

POVEZANE VESTI

Subota 08.02.2014. 16:26
Ovu umno poremećenu porodicu osuditi na smrtnu kaznu mučenjem....!!! Drugi lijek za ovakve bolesnike ne postoji !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online