Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Petak 31.01.2014.
16:04 >> 16:34h
Srna, Beta A

SAD: Janukovič nije ponudio dovoljno

Američki državni skeretar Džon Keri izjavio je danas da ustupci koje je ukrajinski predsednik Viktor Janukovič učinio opoziciji nisu dovoljni za smanjenje političke krize u zemlji.

Amerikanci nisu zadovoljni ustupcima koje je napravio: Viktor Janukovič
 

Keri je rekao tokom posete Berlinu da "spoljne sile" ne treba da se mešaju u krizu i da ukrajinski narod treba sam da reši situaciju. "Ponude koje je dao predsednik Janukovič još nisu dostigle nivo koji bi bio dovoljan u pogledu reformi", rekao je Keri posle sastanka sa nemačkim ministrom spljonih poslova Frank-Valterom Štajnmajerom.

Predsednik Ukrajine ViktorJanukovič potpisao je danas zakon o amnestiji osuđenih demonstranatai odluku o ukidanju nedavno donesenih zakona kojim su bile ozbiljno

pooštrene kazne protiv učesnika protesta. Za zakon o amnestiji u sredu su glasale pristalice aktuelnih vlasti u parlamentu, ali ne i opozicija.

Predstavnici opozicije nezadovoljni su jer je zakonom predviđeno da učesnici dvomesečnih demonstracija napuste sva javna mesta i zgrade državne adminstracije koje su okupirali. Prema novom zakonu, demonstranti moraju da se povuku sa svih trgova i ulica.

POVEZANE VESTI

Petak 31.01.2014. 18:21
".....Američki državni skeretar Džon Keri izjavio je danas da ustupci koje je ukrajinski predsednik Viktor Janukovič učinio opoziciji nisu dovoljni za smanjenje političke krize u zemlji....." "....Keri je rekao tokom posete Berlinu da "spoljne sile" ne treba da se mešaju u krizu i da ukrajinski narod treba sam da reši situaciju....." Da li ovaj Keri zna šta priča.....?! Prvo komentariše ukrajinskog predsednika i njegove odluke a u Berlinu..."spoljne sile" misleći na Rusiju soli im pamet da se ne petljaju u krizu Ukrajine! A ŠTA SU NJEGOVE IZJAVE I SVIH ZVANIČNIKA USA SA OBAMOM NA ČELU NEGO DIREKTNO MJEŠANJE U UNUTRAŠNJE STVARI UKRAJINE !!!
Petak 31.01.2014. 16:40
Toliko o medjunarodnom pravu i principu suvereniteta i nemesanja u unutrasnje stvari drzava"-pa ko je jos naivan da u to poveruje.Ovaj svet ima samo jednu stvar u koju postoji nepodeljeno verovanje a to je SILA.
Petak 31.01.2014. 16:23
Evo vam prilog iz Glas Rusije:29. јануара аналитичар листа Guardian Шимус Милн је на следећи начин прокоментарисао став НАТО у вези с догађајима у Украјини: „Све сумње у то да су напори ЕУ да „испроси“ Украјину тесно повезани са западном војном стратегијом данас је расејао генерални секретар НАТО Андерс Фог Расмусен, који је изјавио да би нереализовани споразум с Украјином представљао „моћан стимуланс за евроатлантску безбедност“.Споразум између ЕУ и Украјине је сад животно неопходан и НАТО. Најновији ратови на Истоку су били неуспешни, непопуларни и веома скупи. Њихов завршетак је појачао тенденцију смањења буџета одбране у европским земљама. А присуство НАТО у Украјини ће бити економски op
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online