Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 19.01.2014.
19:19
Beta A

Putin: S nekim gejevima sam na prijateljskoj liniji

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da nema predrasude prema homoseksualcima, da oni nisu izloženi diskriminaciji u ruskom društvu, i da novi ruski zakon protiv gej propagande ne ugrožava nikoga, prenosi danas BBC.

Evo, ovoliko volim gejeve: Vladimir Putin
 


"Znam neke ljude koji su gej. Mi smo na prijateljskoj liniji. Nemam predrasude ni u kom smislu", rekao je Putin za britanski BBC.


Borci za prava homoseksualaca pozvali su na bojkot Zimskih olimpijskih igara u Sočiju, koje treba da budu održane od 7. do 23. februara, zbog spornog ruskog zakona, usvojenog u junu prošle godine, koji predviđa kazne za one koji propagiraju homoseksualnost mlađima od 18 godina.


Njegovi kritičari navode da zbog nepreciznosti u tekstu zakona, vlasti mogu da ga interpretiraju veoma slobodno, i time onemoguće bilo kakav javni događaj u Rusiji koji bi se bavio pravima pripadnika LGBT populacije.
 

Pročitajte još:

* Putin: Homoseksualci su dobrodošli u Soči!

Takođe, borci za ljudska prava ukazuju na alarmantan porast u broju napada iz mržnje na gej ljude psolednjih godina u Rusiji, dok je s druge strane, izveštavanje o homoseksualnosti u državnim medijima u velikoj meri neprijateljsko ili negativno.


Zbog svega toga, i neki svetski lideri su nagovestili da neće prisustvovati otvaranju Olimpijskih igara.


Američki predsednik Barak Obama rekao je da će poslati olimpijsku delegaciju u kojoj će biti nekoliko otvorenih gej sportista, među kojima i teniska legenda Bili Džin King.


"Ako želite moj lični stav, rećiću vam da mi nije bitna seksualna orijentacija neke osobe", rekao je Putin.


Dodao je da su u Rusiji popularne gej ličnosti, poput britanskog pevača Eltona Džona.


"Poštujem nekoliko pripadnika gej zajednice u ovoj zemlji, ali zbog njihovih ličnih dostignuća i bez obzira na njihovu seksualnu orijentaciju", dodao je Putin i istakao da mnoge druge zemlje zabranjuju homoseksualne odnose.


"Nema opasnosti za individue ove netradicionalne seksualne orijentacije, koji planiraju da dođu na igre kao posetioci ili učesnici", rekao je ruski predsednik.

POVEZANE VESTI

Nedelja 19.01.2014. 19:26
Ma shvatamo te Volođa, zaista je teško sedeti sa evropskim i američkim zvaničnicima i svo vreme paziti na leđa.
Ponedeljak 20.01.2014. 07:32
Engel i dane 12.......Pa nemojte od sebe polaziti...ako ste vi pedercine pa nije ceo svet ;-)
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online