Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Petak 10.01.2014.
10:27
Vestionline A

Papin vojnik: Napastvovali me kardinali i biskupi

Švajcarske novine pokrenule su novi skandal, objavivši ispovest svog sunarodnika, bivšeg pripadnika Švajcarske garde zadužene za papinu bezbednost, koji tvrdi da su ga dvadesetak puta napastovali kardinali, biskupi i drugi vatikanski zvaničnici homoseksualne orijentacije.

Nepristojne ponoćne ponude i pipkanje u Vatikanu
 

Urs Breitenmozer, predstavnik za javnost papske Švajcarske garde rekao je za švajcarske medije da "govorkanja o homoseksualnim odnosima u Vatikanu nisu njihov problem" i da su "brige gardista najviše religijske i vojne". Kada je švajcarski list "Le Matin" zatražio da to objasni, on se više nije javljao na telefon. U Vatikanu kažu da tvrdnje koje je izneo bivši gardista "nisu utemeljene", ne objašnjavajući da li je sprovedena istraga.

Švajcarski listovi nisu objavili ime napastvovanog gardiste, kog nazivaju samo G, kao ni imena napasnika. Tajanstveni gardista tvrdi da je služio u Švajcarskoj gardi u poslednjim godinama papske vladavine Jovana Pavla II.

"Jednom kad sam se vraćao kući oko ponoći pozvonio mi je mobilni. 'Gde si? Šta radiš?', pitao me je sagovornik i pozvao svojoj kući". G tvrdi da je sagovornika pitao ko je, kako se zove. Kaže da je u pitanju bio "uticajni kardinal, koji je živeo u Apostolskoj palati, blizu pape".


G. je mislio da je žrtva nečije šale, pa mu je kardinal dao broj svog privatnog telefona. Gardista je kasnije proverio - broj je zaista bio kardinalov. Sledećih dana uverio se i da je glas preko telefona stvarno bio kardinalov.

To nije bio izolovan slučaj, kaže G i dodaje da je "nepristojnim ponudama" napastovalo 15-20 visokih vatikanskih zvaničnika, među kojima da su bili "biskupi i kardinali". Nisu se svi ograničavali na verbalne sugestije, jer ga je jedan od zvaničnika Vatikana i propisno ispipao rukama.

Švajcarski vojnik se požalio svojim nadređenima, ali njegove pritužbe nisu shvaćene za ozbiljno. "Verovatno nisi dobro razumeo, pa ti italijanski jedva da govoriš", bio je odgovor nadređenih.

"Vatikan je raj za homoseksualce", kaže bivši gardista.

Upitan svojevremeno o navodnom "gej lobiju" u Vatikanu, papa je rekao da je i on čuo za to, prosudivši da je svaki lobi opasan sam po sebi, bez obzira na to šta njegove članove drži zajedno.

POVEZANE VESTI

Petak 10.01.2014. 10:48
Ovi Vatikanci su ili pederi,ili pedofili,ali normalni nikako.
Petak 10.01.2014. 10:50
Ma nema šanse. Ne vjerujem ja to. ;)
Petak 10.01.2014. 19:04
Sodoma I Gomora....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online