Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 09.01.2014.
02:22
Vesti A

Misteriozna smrt majke i ćerke

Na Baliju, najpopularnijoj, ali i jednoj od najopasnijih stranih destinacija Australijanaca, još dve žrtve. Od čega su majka i 14-godišnja kći, Noelin i Ivana Bišof iz Sanšajn Kosta, u razmaku od par sati naprasno misteriozno umrle prošlog petka, još se utvrđuje i nagađa.

U međuvremenu, sve više detalja tragedije izlazi na površinu. Pored ostalog, da je Ivana izgubila svest i zatim preminula u medicinskom centru na Baliju, ne znajući da joj je majka umrla ranije iste noći.

Foto: Ilustracija


Prema rečima bolničara Putu Ardana iz medicinske klinike Penta Medika, koji je pružao pomoć obema, on i ostali borili su se da spasu život 54-godišnje Noelin, ali ništa nisu mogli da učine.


Bolničar kaže da se vozio sa devojčicom u ambulantnom vozilu, rekavši joj da će

Vesele za ručkom


Konobarica Gusti Aju Mentari Devi poslužila ih je za ručkom i kaže da su bile radosne i vesele. Ne može da se seti da li su delile jelo, ali kaže da su sve pojele


- Mnogo su razgovarale. Bile su srećne i nasmejane. Kada smo čistili sto, rekle su da je hrana bila ukusna - kazala je Devi.
I druga konobarica, Desak Novi, seća se da su njih dve bile "vrlo vesele i mnogo pričale sa drugima". Samo 12 sati kasnije, umrle su.

se pobrinuti za nju, savetujući joj da duboko diše, kako bi kontrolisala nestabilno disanje. Objasnio je da nije mogao detetu da kaže da joj je majka umrla.


- Bila je svesna i govorila. Rekla nam je da je osećala paniku zato što joj je nešto bilo u grlu i nije mogla da diše kako treba. Izgledala je uspaničeno i bilo joj je teško da diše čak i kad smo joj davali jaku koncentraciju kiseonika. Rekao sam joj da duboko udiše, da se koncentriše na normalno disanje. Kazao sam joj da mi brinemo za nju i pokušavamo da je smirimo. Pokušavali smo da je podstičemo da razgovara - rekao je Putu.


Za par sati i Ivana je umrla. Tragična smrt usledila je svega 12 sati nakon što su se njih dve smejale i šalile za ručkom u restoranu Varung Deva Malen kod Ubuda, gde su jele morske plodove. Osoblje restorana kazalo je novinarima Njuz korpa da su majka i kći bile živahne i radosne, dok su delile ručak sa mešanim morskim plodovima.


Kasnije istog dana, njih dve su došle u hotel u Istočnom Baliju i ponovo večerale morske plodove. Osoblje i uprava oba restorana kazali su da su i gosti i njihovi radnici jeli ista jela od morskih plodova kao i Australijanke i da nije bilo izveštaja da se iko razboleo.


Gospodin Ardana, jedan od prvih bolničara profesionalaca koji je stigao do njih,

Dve verzije


Zasad, postoje dve verzije. Jedna je da su majka i kći umrle od trovanja ribom, a druga da je bilo očito da su se ugušile. Indonežanske vlasti tražile su dozvolu familije za autopsiju, ali su odbijene. Sada, po njihovom zakonu, oni mogu da nastave i bez dozvole, ali su ipak prihvatili ponudu da se autopsija obavi u Kvinslendu.

sumnja na alergijsku reakciju, na osnovu toga kako je Ivana reagovala na adrenalin. On, takođe, kaže da su nedostatak vazduha i stezanje u grlu povezani sa alergijskom reakcijom koju je uočio kod drugih pacijenata.


Oko jedan sat posle ponoći u subotu, Ivana je istrčala iz njihove sobe u odmaralištu, moleći obezbeđenje za pomoć, rekavši da joj je majka bolesna u sobi. Iz hotela su pozvali medicinski centar i Ardana kaže da je Noelin bila bez svesti kad su oni došli. Prebačena je na kliniku, ali joj je srce stalo i napori da je ožive bili su uzaludni.


- Kad smo mi došli, njeno stanje je bilo vrlo loše. Pokušaji oživljavanja nisu uspeli ni u vozilu ni u bolnici.


U to vreme, Ivana je još bila svesna, sa teškoćama pri disanju, mučninom i povraćanjem. Ona im je rekla, kaže Ardana, da majka ima iste simptome koji su počeli oko dva sata pre nego što je bolnici upućen poziv.


Na klinici, Ivani su dati adrenalin i kiseonik i izgledalo je da se oporavlja. Onda su je prebacili u Međunarodni medicinski centar Bali koji je udaljen oko 35 minuta vožnje. U putu, počela je da se žali na mučninu, ali nije povraćala.


Na klinici je doktoru rekla da je večerala morske plodove, ali nije znala da kaže kakve. Za 15 minuta od dolaska, krvni pritisak je opao do opasno niskog nivoa, i ona je izgubila svest i umrla. Prošle godine, u Indoneziji je umrlo 47 Ozija.

 

Spekulacije o alergiji

 

Noelin brat Malkom Bišof kaže da njih dve nisu imale nikakvih poznatih alergija.
- Ima malo spekulacija o alergiji na hranu i na morske plodove, ali ja u to ne verujem, jer sam više puta sa sestrom jeo morske plodove. Ono što mi pitamo jeste kada se u stvari dogodilo da se one razbole i kako su umrle u razmaku od nekoliko sati.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online