Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 06.12.2013.
01:47
Vesti, AAP A

Živanović zlostavljao žene tokom fizioterapije

Zoran Živanović (57), maser iz Perta, osuđen je na četiri i po godine zatvora zbog seksualnog napastvovanja žena koje su mu dolazile na terapiju. Njega je porota Okružnog suda u Pertu proglasila krivim za deset krivičnih dela nedozvoljenog odnosa i jedno delo seksualne penetracije bez odobrenja.

Trebalo je da im pomogne zbog povreda ramena i leđa, ali im je dodirivao grudi i genitalije, tvrdeći da je to deo terapije (na fotografiji maser Živanović)
 

Živanović je žene masirao u njihovim i svojoj kući između novembra 2011. i juna 2012. Trebalo je da im pomogne zbog povreda, mahom ramena i leđa, ali im je dodirivao i druge delove tela, uključujući grudi i genitalije, tvrdeći da je to deo terapije.

U završnoj reči uoči izricanja kazne, Živanovićev advokat Belinda Lonsdejl zastupala je stav da njen klijent nije znao dokle dopiru granice dopustivog.


- Prihvatamo da je on prešao tu liniju - rekla je ona.


Prema njenim rečima, njen klijent bi mogao biti upisan u registar seksualnih prestupnika i da mu se ne dozvoli da se ponovo bavi maserskom praksom. Međutim, tužilac Alen Dangi je rekao da nema propisa koji bi Živanovića sprečili da obavlja praksu.


- Na javnosti je da bude upoznata i na oprezu - rekao je on.


Izričući presudu, sudija Stiven Skot kazao je da je Živanović produžavao neprimereno dodirivanje i to je činio zbog svog seksualnog zadovoljavanja. Ali, rekao je sudija, Živanović je razarao osećanje sigurnosti žena u njihovoj kući i ugrozio im samopouzdanje i odnose s partnerima.


- Svaka od njih osećala se zlostavljanom - rekao je on.


Sudija je takođe naveo da prestupi predstavljaju "izigravanje poverenja" .
- One su vam verovale na način kako bi verovale lekaru, kazao je sudija i dodao da je teško da se prihvati da se Živanović pokajao "zato što nije prihvatio odgovornost za svoje ponašanje". Ipak, sudija je prihvatio da je rizik od ponavljanja prestupa mali. Živanović bi mogao da bude pušten na slobodu pošto odsluži dve i po godine zatvora.

Petak 06.12.2013. 02:03
E bas su na kraj srca. Umesto da se zahvale na extra masazi za dzabe, one ga smestile u prdekanu. Pitam se koga ce tamo da masira...
Petak 06.12.2013. 21:00
Duboko pod zemljom u rudnik na društveno koristan rad....pa nek tamo masira....pacove !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online