Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Sreda 20.11.2013.
14:00
B92 A

Diktator naredio da mu produže život

Kim Il Sung, osnivač i "večiti vođa" Severne Koreje, svojevremeno je naredio svojim doktorima da nađu način kako bi živeo 120 godina, tvrdi njegov biši lekar. Za tu svrhu, kako prenosi britanski "Telegraf", osnovan je čak i institut na čijem čelu je bila doktorka Kim So Jeon, koja je, međutim, pobegla u Južnu Koreju 1992. Dve godine posle toga, Kim Il Sung je preminuo, u 82. godini.

Balzamovano telo Kim Il Sunda u njegovom mauzoleju u Pjongjangu
 

Upravo doktorka koja je bila zadužena da vođi obezbedi 120 godina života, otkrila je u svojoj knjizi kako je izgledao 30-godišniji rad na istraživanju dugovečnosti. Ona tvrdi da je severnokorejski diktator prvi put na ideju da mu se produži život došao kada je napunio 65 godina. Zbog toga je, kako tvrdi ova doktorka, naredio da se u severnokorejsku presotonicu dovedu najbolji stručnjaci kako bi radili na postizanju tog cilja.

Medicinski stručnajci su morali da analiziraju na hiljade stranica o orijentalnoj medicini i lekovitim biljkama, a prvi lek koji su "smislili" imao je za cilj da se večiti vođa više smeje.

"Čak smo zvali glumce da izvode pred njim komedije i zvali petogodišnju i šestogodišnju decu da rade divne stvari, a svako ko bi uspeo da nasmeje Kima pet puta dnevno bio je nagrađen", kazala je doktorka Kim So Jeon.

Međutim, medicinski tretmani namenjeni što dužem životu Kim Il Sunga imali su ograničen efekat, jer je on zapostavljao svoje zdravlje, dok su medicinski stručnjaci pokušavali da pronađu "čudesan lek". Već sa 78, korejski diktator počeo je da traži transfuziju krvi koju je nabavljao od zdravih mladića.

Takvi tretmani doveli su do sporednih efekata, tvrdi dr Kim i dodaje da su verovatno upravo oni pogoršali zdravstveno stanje vođe, koji je na kraju umro od jakog srčanog udara.

Pogledajte kako je nacija plakala i narikala za preminulim "večitim vođom":

POVEZANE VESTI

Sreda 20.11.2013. 14:20
Kad Onaj Odozgo odluči....jednako je pa da si kralj, milijarder, prosjak na ulici !!!
Sreda 20.11.2013. 18:29
koji su to glodari...da onako placu za covekom ispred njegovog kipa kao da je bog... a nemaju sta da jedu,... .neverovatno..."ne pravi sebi idola niti kakvog kipa da mu se klanjas" kaze u bibliji....dokaz da ljudi koji su pisali bibliju su imali moc da vide mnogo daleko sve do poslednjih dana...a Srbi? oni i danas zale za brozom a kostao ih je drzave a mozda i nacije!
Sreda 20.11.2013. 18:59
Брате ако Тилету није то пошло за руком како си мислио да ће теби!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online