Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 12.03.2010.
03:30 >> 03:40h
Vestionline, Blic A

"Rus" na čelu ukrajinske Vlade

Većinom glasova ukrajinske skupštine za novog premijera izabran je Mikola Azarov, jedan od lidera Partije regiona predsednika Viktora Janukoviča. Skupština je takođe utvrdila pun sastav Vlade razrešivši prethodno Juliju Timošenko funkcije premijera i ceo sastav njenog kabineta.

Novog premijera Azarova predstavio je predsednik Janukovič

Predsednik Janukovič podržao je svog odanog saradnika Azarova i predstavio ga u Vrhovnoj Radi (skupštini). Za imenovanje novog premijera glasalo je 242 poslanika (neophodno je bilo 226) u skupštini sa 450 mandata, javile su agencije.

Staljinistički metodi?

 

Novi ukrajinski premijer obećao je otpuštanje činovnika čak i uz samo sumnju u korupciju.

Obraćajući se poslanicima, Azarov je rekao da će nova vlada od prethodne vlasti dobiti teško nasleđe i biće prinuđena da se bavi obnovom zemlje, svake privredne grane i regiona, kao i sistema vlasti u celini.

"Izabravši predsednika Ukrajine, ukrajinski narod dao je jasan odgovor i signal političarima - sadašnja situacija u zemlji je došla do kritične tačke i potrebne su promene...

Zemlja je opljačkana, državni trezor prazan, ekonomski pad se nastavlja, državni dug je uvećan tri puta a nema budžeta za 2010. godinu", reako je novi ukrajisnki premijer, a prenela je agencija RIA Novosti.


Za novog ministra spoljnih poslova poslanici su izabrali Konstantina Griščenka, koji je do imenovanja bio, između ostalog, ambasador Ukrajine u Rusiji, a za ministra odbrane bivšeg komandanta ukrajinske mornarice admirala Mihaila Ježelja, prenosi Itar-Tas.


RIA Novosti navela je da je trećeplasirani na predsedničkim izborima u januaru Sergej Tigipko jedan od šest novih vicepremijera.

Loše govori ukrajinski

 

Prema izveštajima ruskih agencija, Azarov je rođen u gradu Kaluga u Rusiji 1947. godine kao Nikolaj Janovič Pahlo. Doktorirao je geologiju, a školovao se u Moskvi. U Ukrajini se stalno naselio tek 1984. godine.

 

Prema navodima RIA Novosti, od 1994. godine bio je poslanik Rade u nekoliko saziva, načelnik poreske administracije i predsednik Partije regiona a od novembra 2002. do februara 2005. godine prvi vicepremijer i ministar finansija u tadašnjoj Janukovičevoj vladi.

 

Od avgusta 2006. do novembra 2007. ponovo je vicepremijer i ministar finansija u drugoj Janukovičevoj vladi a od 2007. bio je poslanik u Radi.

 

Iako loše govori ukrajinski, obećao je da će se u njegovom kabinetu govoriti upravo tim jezikom.


 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online