Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 18.10.2013.
14:13
D. P. - Vesti A

Dragan stradao u vatrenoj stihiji

Dragan Jakovljević (38) tragično je preminuo u Železari Voest Alpina u Lincu. Varilac iz Sremske Mitrovice nastradao je u požaru koji se brzo proširio kada je sa još dvojicom kolega radio u postrojenju Železare.

Tragična sudbina: Dragan Jakovljević
 

Potvrđeno da je Jakovljević poginuo pošto je njegovo telo posle pet sati borbe sa vatrenom stihijom i dimom, gotovo ugljenisano, izvučeno iz ogromne cevi u kojoj je stao zarobljen.


Njegove kolege, jedan 43- godišnji Mađar i Austrijanac (18) uspeli su na vreme da izađu napolje i prošli su sa samo lakšim trovanjem:

Tuga za Ikarusom

Vest o Draganovoj tragičnoj smrti se brzo proširila u gradu na Dunavu. Za 38-godišnjakom, koga su iz milošte zvali Ikarus, tuguju rodbina ali i brojni zemljaci koji su ga poznavali, jer je važio za iskrenog prijatelja i vrednog parohijana. Dragan je nesebično pomagao u radovima oko hrama Svetog oca Vasilija Ostroškog u Lincu. Mesto i vreme sahrane bića naknadno objavljeno.

- Dugo sam radio sa Draganom na istom poslu i ne mogu da verujem šta se dogodilo i da ga više nema. Bio sam na poslu u istom objektu gde je došlo do nesreće i nažalost nismo mogli učiniti ništa. Sve se odigralo za samo nekoliko minuta - preneo nam je prve utiske, vidno potresen Draganov prijatelj i kolega Dražen Čelić, koji je sa njim radio sedam godina u istom objektu gde se nesreća dogodila.


On je ispričao da je vatra velikom brzinom zahvatila ogromne cevi u kojima su se nalazili Jakovljević i još dvojica radnika.


- Oni su bili unutra i Dragan je vario neke cevi gde prolazi voda. Verovatno je neki materijal koji je bio u kontaktu sa uređajem za varenje izazvao plamen koji je zatim zahvatio kompletan prostor gde su se oni nalazili. Sigurno će istraga svu krivicu svaliti na onoga koga nema - tužno zaključuje Čelić.

POVEZANE VESTI

Petak 18.10.2013. 16:59
Zao mi je ovog coveka ziveo je i radio u gradu gde sam i ja ali ga licno nisam poznavala...fabrika Voest Alpine koju gledam iz svog stana je ogromna i zaposljava veliki broj i nasih ljudi...uvek su govorili koliko je tezak opasan rad u livnici iako je dobro placen..nesrece se na zalost desavaju a mislim da je preterana izjava njegovog prijatelja da ce krivicu za dogadjaj svaliti na nesrecnog Dragana..ipak nisu u istrazi nikad povrsni i nadam se da ce njegova familija dobiti odstetu koja ma kolika bila nije uteha za izgubljenog coveka...Bog u koga je verovao nek mu da blagostanje i mir..Slava mu...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online