Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Nedelja 13.10.2013.
09:44
b92.net A

Američka vojska je razmišljala o "gej bombi"

Slogan "vodite ljubav a ne rat" vrlo retko se može povezati sa vojskom SAD. Zaista, vojska SAD izaziva strahopoštovanje svih s obzirom na iskazanu efiksanost u smišljanju pametnih i inovativnih načina za pronalaženje i uništavanje protivnika, vrlo često samo pritiskanjem dugmeta. Međutim, u malom iskoraku od ovih agresivnih taktika, Rajt laboratorija, deo vazdušnih snaga SAD, je 1994. godine napravila predlog na tri stranice u vezi sa "gej bombom".

Američki vojnici (foto: arhiva)
 

Dokumentacija do koje je došao Sanšajn prodžekt (Sunshine Project), nevladina organizacija koja se protivi hemijskom oružju, otkrila je da su Rajt laboratorije tražile šestogodišnju donaciju vrednu 7.5 miliona dolara kako bi stvorili veliki broj ne-smrtonosnih oružja.

Pročitajte sve šta smo pisali o hemijskom oružju OVDE

Projekat nazvan "Hemikalije za uznemiravanje, nerviranje i identifikaciju loših momaka" čita se poput planova nekih od najpoznatijih filmskih zlikovaca.

U planu se predlaže bomba "koja bi sadržala hemikaliju koja bi učinila da neprijateljski vojnici postanu gej. To bi dovelo do raspada njihovih jedinica pošto bi vojnici počeli da se međusobno seksualno privlače“.

Iako je laboratorija postala poznata po sličnim, vrlo često upitnim, idejama kao što su bombe lošeg zadaha i bombe dizajnirane za privlačenje opasnih insekata na neprijateljske trupe, ipak se mora priznati da je gej bomba najoriginalnija ideja.

Pentagon priznaje da je ljubavna veza sa "gej bombom" bila kratkog daha.

Međutim, Sanšajn prodžekt otkrio je da je Pentagon prosledio projekat najvećem naučnom telu u zemlji na razmatranje“. Ovaj projekat je zaista poslat na razmatranje američkoj Akademiji nauka 2002. godine.

Za ovaj pokušaj pravljenja "gej bombe", Rajt laboratorija dobila je i Ig Nobelovu nagradu za mir 2007. godine – nagradu koju svake godine dodeljuju "Anali neverovatnih istraživanja" (Annals of Improbable Research) kao zabavnu verziju Nobelovih nagrada, a uručuju ih pravi Nobelovci na svečanosti na Univerzitetu Harvard.

POVEZANE VESTI

Nedelja 13.10.2013. 13:06
Nemam nikakvo strahopoštovanje ni poštovanje prema vojsci SAD. Mogu samo da poštujem staru evropsku vojsku. Ovo su danas sve same žmizle kojima je sve olakšano na dugme. Ču molim te gluposti, vele "strahopoštovanje", dajte ljudi ne sprdajte se. Kolike su mlakonje i danas se drogiraju kao u Vijetnamu. Vojska SAD je BAGRA. Samo je dugme i tehnika spašava, ništa više, inače bi ih mogao 1 zarobiti njih 30, kao što smo radili po CG s bijednom italijanskom Musolinijevom vojskom nekada.
Nedelja 13.10.2013. 11:30
Njih svrbi dupe pa i naucno smisljaju cake za pederluk Jos uvek nista normalno sa zapadne strane sveta.
Nedelja 13.10.2013. 13:10
Kanda da je neka od bombi iscurela pa Sad-isticku vojsku pretvorila u sve same pederase!! Nigde u svetu nema vise pedera nego u Americkoj vojsci!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online