Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 02.10.2013.
23:41
dailymail.co.uk A

Čerčil ubijao Ruse hemijskim oružjem!

Mnogi ga smatraju velikim herojem, jer, bože moj, dolazi iz demokratske Velike Britanije, ali on nije ništa drugo nego masovni ubica - čuveni Vinston Čerčil je naredio upotrebu hemijskog oružja protiv ruskog naroda i vojnih utvrđenja koja su 1919. godine držali boljševici, tačnije crvenoarmejci.

Čim je iz Velike Britanije, demokrata je, a ne kao ovi Srbi ili Sirijci: Vinston Čerčil

Tada na čelu onoga što bismo mi danas zvali ministarstvo rata, Čerčil je odobrio upotrebu "M naprave", najrazornijeg hemijskog oružja do tada napravljenog, dva meseca po završetku Prvog svetskog rata. On je naredio da 50.000 komada hemijskog oružja - otprlike to možemo prevesti bombe sa hemijskim vrhom - bude izbačeno iznad sela i kasarni pod kontrolom revolucionara u severnoj Rusiji.


Ove podatke izneo je britanski pisac koji izučava istoriju, Džajls Milton (47), u knjizi Ruski rulet. U intervjuu za britanski Telegraf, Milton je istakao:


- Čerčil je baš želeo da se obračuna sa boljševicima, koji su uzeli vlast od cara Nikolaja II 1917. godine. U Porton laboratorijama u Viltšajeru je tajno razvijeno hemijsko oružje. Ono je postojalo, ali nikada nije upotrebljeno, a Čerčilova ideja je bila da to uradi u Rusiji. On je silno hteo da pomogne belogardejcima, ali britanska vlada je odbila da staje na bilo čiju stranu.


Milton je istakao da je Čerčil zagovarao i upotrebu hemijskog oružja protiv pobunjenih plemena na severu Indije.


- Bio sam šokiran kad sam video da je u jednom dopisu, govoreći o upotrebi ovog oružja, napisao da bi "trebalo da ga koristimo protiv plemena na severozapadnom frontu. Oni stvarno prave probleme, trebalo bi da bacimo gas na njih", uz napomenu da "zaista ne razume tu gadljivost oko otrovnog gasa" - istakao je Milton.


Milton je do podataka došao istražujući nacionalnu arhivu - tada je došao do dokumenta koji su pisali britanski naučnici koji su bili poslati u Rusiju da vide efekte upotrebe "M uređaja". Po tim izveštajima, ljudi koji bi udahnuli otrovni gas ubrzo bi počeli da povraćaju krv, a onda bi padali u nesvest.


Britanci su pokušali da umanje učinak ovog hemijskog oružja, tvrdeći da je broj žrtava bio ograničen, ali dokazi iz Rusije pričaju drugu priču - samo jedan vojnik je tvrdio da je 50 njegovih saboraca umrlo od trovanja pomenutim gasom.


U svakom slučaju, "M uređaj" se nije pokazao "razornim" kako se Čerčil nadao, pa su hiljade čaura sa hemijskim oružjem bačene u Belo more kraj severozapadnih obala Rusije.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 03.10.2013. 00:21
Черчилу никад не опростити бомбардовање Београда на православни Ускрс, које се десило по његовој наредби. Не заборавити бомбе које су имале на себи ћирилицом исписане ускршње честитке. Толико о Енглезима, савезницима. Мада читајући коментар пре мога да се наслутити зашто је жаба имала комплекс према Србима.
Sreda 02.10.2013. 23:54
"Iza Pavelića i Staljina, Čerčil je najveći bandit", reče Hitler Nediću 1943. i očito nije pogriješio. ;) Čerčil, žaba Engleska s tompusom, čija je majka bila poznata drolja-agent u elitnim krugovima, ljubavnica Milana Obrenovića. Neki smatraju da je ova jokširska žaba s tompusom vanbračni Mićov sin. ;)
Četvrtak 03.10.2013. 02:37
Englezi su mozda fabrikanti hemijskog oruzja ali su sigurno najveca fabrika lazi. Prvo,nije tacno da hemijsko oruzje nije postojalo do tada jer je uveliko upotrebljavano jos u I Svetskom ratu. Drugo, mnogo je verovatnije da su ovim oruzjem gadjali belogardejce nego boljsevike jer jos jedino zapadni istoricari ne zele da diskutuju o dokazima koje iznosi ceo svet a posebno ruski istoricari - da su upravo Englezi prosvercovali Lenjina u oklopnom vozu usred I Svetskog rata u Rusiju. Jesu se u tom momentu Rusija i Engleska nasle na istoj strani u ratu pre svega engleskom genijalnoscu, kazu ruski istoricari, ali veciti neprijatelji su oduvek bili Rusija i Engleska. A Cercil je ubijao Srbe Titom.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online