Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 23.09.2013.
04:15
Vesti A

Da li je milioner Medić idejni tvorac zločina?

Milioner Ron Medić (65) čeka odluku suda kako bi saznao da li će morati da izađe na suđenje zbog ubistvo Majkla Mekherka. Pred lokalnim sudom Dauning centar u Sidneju, sudija za prekršaje Džen Stivenson rekla je da je primila završne reči tužbe i odbrane koja zastupa Medića i saoptuženog, navodnog ubice Kristofera Estefana (23). Time je označen kraj prethodnog saslušanja koje je trajalo mesec dana s namerom da se oceni u kolikoj meri su jaki dokazi protiv pomenute dvojice.

Ron Medić
 

Kako se očekuje, gospođa Stivenson će saopštiti odluku narednih nedelja, a ukoliko suđenje bude održano, to se ne bi dogodilo pre naredne godine. Poslednjeg dana saslušanja, sudija je najavila da optužba za ubistvo protiv Estefana potencijalno mogla da bude ublažena na optužbu za pomaganje pre počinjenog dela ili pomaganje posle počinjenog dela, ili na oboje.

Mogući motivi

"Treba s ovim da završim. Treba mi tvoja pomoć, treba da nađeš nekoga da ubije za mene", navodno je rekao Medić. Gatelari je upitao: "Jesi li siguran u vezi s tim, zato što nema povratka nazad?" Medić je odgovorio: "Jesam, ako možeš da nađeš nekoga, želim ga mrtvog." Tužioci navode da je Medićev motiv za ubistvo bio u tome što ga je Mekgerk sramotio i ponižavao, bio je uveren da je on njega napravio predmet podsmevanja u istočnim predgrađima.
Mekgerk je takođe upropastio Mediću više preduzimačkih poslova i odbio da mu vrati dug. U bezuspešnom pokušaju da vrati pare, Medić ga je tužio sudu.


- U ovom trenutku, veći deo slučaja protiv Estefana ima veliki znak pitanja i svako je toga svestan. Prilično je jasno da je on počinio kažnjivo krivično delo, ali pitanje je kakvo - rekla je sudija Stivenson.


Ona je takođe kazala da postoji problem s iskazom krunskog svedoka Haišama Safetlija koji je za svoju ulogu u ubistvu osuđen na šest i po godina.
Tužba tereti Medića da je bio idejni tvorac zavere za Mekgerkovo ubistvo i naredio likvidaciju bivšeg poslovnog partnera. Za Medića se navodi da svojoj desnoj ruci, bivšem bokseru Lakiju Gatelariju, aprila 2009. naložio da angažuje profesionalnog ubicu. To se dogodilo pet meseci pre nego što je Mekgerk usmrćen hicem u glavu pred svojom kućom.


Iako je ubistvo dogovoreno u aprilu 2009, trebalo je pet meseci da se i izvrši zato što je niz plaćenih ubica, angažovanih za "posao", odustao posle nekog vremena.
Trojica svedoka na saslušanju - pored Gatelarija i Safetlija, takođe i Senad Kaminić, bivši bosanski vojnik koji je radio kao Gatelarijev vozač i telohranitelj, nalaze se u zatvoru, osuđeni za svoju ulogu u ubistvu.


Gatelari "ugrobio" Medića


Tokom upravo završenog sudskog saslušanja rečeno je da se Medić navodno složio da za ubistvo plati 500.000 dolara, rekavši da bi organizovao da do keša dođe uz pomoć svog prijatelja, trenera konja za trke Lesa Sambe. Ovaj je ubijen u Melburnu 2011, a zločin i dalje nije rasvetljen.
Gatelari je svedočio da se odvezao do Medićeve vile na moru u Point Pajperu, gde mu je ovaj dao veliko pakovanje keša, rekavši: "Ovde je 250 da se pobrineš za Mekgerka." Gatelari tvrdi da je za posao unajmio Safetlija, a da je ovaj našao Estefana i ostale da mu pomognu. Medić je takođe optužen da je od Gatelarija

tražio da organizuje praćenje i pretnje Mekgerkovoj udovici Kimberli, godinu dana posle ubistva njenog muža.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online