Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 20.09.2013.
07:12
Beta A

Putin: Berluskoniju ne bi sudili da je gej

Ruski predsednik Vladimir Putin negirao je da su homoseksualci u Rusiji diskriminisani navodeći da novi zakon, koji je izazvao negativne komentare Zapada, ne ugrožava prava te manjine.

Gejevi u Rusiji nisu diskriminisani: Vladimir Putin
 

Putin je u izjavi novinarima rekao da zakon zabranjuje samo "propagiranje netradicionalnih seksualnih odnosa među manjinama". On je kazao da to ne predstavlja kršenje prava seksualne manjine. Predsednik Rusije naglasio je da su evropske države koje dozvoljavaju gej brakove suočene sa problemom opadanja broja stanovnika.

"Evropljani izumiru, a iz gej brakova se ne rađaju deca", poručio je Putin odgovarajući na pitanje kako gleda na pozive iz pojedinih država da se bojkotuju zimske Olimpijske igre koje se naredne godine održavaju u Sočiju.

"Da li želite da opstanete tako što ćete prihvatiti imigrante? Društvo ne može da prihvati tako veliki broj imigranata. Pustite nas da sami odlučujemo onako kako mislimo da je najbolje za našu zemlju", poručio je Putin.

Novi zakon u Rusiji zabranjuje propagiranje homoseksualnih odnosa i predviđa kazne od 150 dolara za pojedince do 30.000 dolara za organizacije. Kazne su predviđene i za širenje propagande preko interneta i drugih medija. Tim kaznama podležu i stranci, koji još mogu da dobiju i 15 dana zatvora i da budu deportovani uz zabranu povratka u Rusiju.

Zakon ipak ne zabranjuje učešće u gej paradama, niti homoseksualce stavlja van zakona. Takođe, zakon ne zabranjuje ni promovisanje jednakosti LGBT zajednice sa ostalima, već samo njihovo favorizovanje. Putin je obraćanje novinarima završio šaljivim komentarom, pominjući bivšeg italijanskog premijera Silvija Berluskonija.

"Berluskoniju su sudili zbog toga što je bio sa ženama. Da je bio gej, tužilaštvo ga ne bi ni pogledalo", kazao je Putin novinarima.

POVEZANE VESTI

Petak 20.09.2013. 08:53
..zakon ne zabranjuje ni promovisanje jednakosti LGBT zajednice sa ostalima, već samo njihovo favorizovanje. Inace ce da defiluje Beogradom 20000 hiljada nastranih kao i u Pragu. Obicni homoseksualci se drze dalje od toga. Recimo osiguranje koje se placa za tako sta neka plate sami u nekakvoj dvorani. Jer bi inace bilo lepse da se plati jos jedna uciteljica u obdanistu da jedna ne cuva 17 dece, a drzava da kaze da nema pare za jos jednu radnicu. Ili da se uopste grade obdanista i potice porodica. U Rusiji recimo majka za novorodjeno dete ima pravo da iskoristi 10000 evra, dok u najbolje stojecoj slavenskoj drzavi u Eu, Ceskoj, ima samo 8500 i to ce da se radi KRIZE krati.
Petak 20.09.2013. 11:29
Svaka čast! Putin je sve dobro rekao. Imaju pravo na jednakost a ne na fovorizovanje. Zar to i nije poenta "da smo svi jednaki"????
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online