Sreda 15. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 19.09.2013.
09:24
Jutarnji A

Časna sestra iz Sirije: Snimci otrovane dece lažni

Časna sestra Agnes Mariam de la Kroa, koja vodi samostan Svetog Jakova u sirijskom gradu Kvari, inače poznata aktivistkinja protiv građanskog rata i mešanja stranih sila, sa svojim timom saradnika humanitarne organizacije ISTEAMS sistematično je analizirala sve snimke i fotografije koje su se pojavile uz vesti o trovanju skoro 1.500 stanovnika predgrađa Damaska. U opsežnom materijalu od pedesetak stranica časna sestra je zaključila da je sve podmetačina.

Sestra Agnes postavlja sasvim logična pitanja
 

"Analizirali smo 13 videoklipova koje su prikazani da bi inkriminisali sirijsku državu. Tri videa među njima su nameštaljka uz korišćenje dečjih tela. Deca žrtve koja su snimljena nisu iz Istočne Gute, pa se pitamo odakle su, ko su im roditelji, kako su ubijena i na kraju gde su pokopana. Potrebna je ozbiljna međunarodna istraga jer imamo razloga da sumnjamo da je reč o deci i odraslima iz 11 sela u latakijskim planinama koje je organizacija 'Al Nusra' u stravičnom zločinu 4. avgusta otela i otad im se gubi svaki trag. Članovi njihovih porodica javili su da su neke od njih prepoznali na fotografijama i videomaterijalima iz Istočne Goute", otkrila je časna sestra.


On je svoj materijal objavila na svim medijima koji su hteli da ga prikažu i traži podršku svih slobodoljubivih ljudi sveta kako bi se odgovorilo na pitanja koliko je dece stvarno ubijeno, ko su im roditelji, gde su tela. Sestra Agnes traži i da se obavi DNK analiza.

 "Da li je moguć scenario u kojemu bi jedna pobunjenička ratna grupa organizovala otmicu 150 stanovnika koje će koristiti kao 'meso' u hemijskom napadu, a potom predstaviti svetskoj javnosti kao žrtve režima", pita se časna sestra na snovu iskaza svedoka, poznavanja situacije na terenu, proučavanja snimaka i zdravog razuma.

Otkud sva ova deca sama, gde us im roditelji i gde su sahranjena
 

Jedno od najvažnijih njenih pitanja je i otkud toliko stanovnika u Gouti koju sirijska vojska u obračunima s pobunjenicima napada više od godinu dana. Humanitarni radnici tvrde da je iz tog predgrađa Damaska skoro svo stanovništvo, a pogotovo porodice s decom, završilo u izbeglištvu mnogo pre hemijskog napada. Škole su odavno zatvorene i nema nikakvih uslova za život.

Deca žrtve koja se pojavljuju na snimcima uglavnom su bez roditelja, što otvara brojna pitanja. Gde su uopšte roditelji, gde su njihova tela ako su mrtvi, zašto nisu uz stradalu decu ako su živi. To je neverovatno u jednom porodično vrlo povezanom društvu, upozorava sestra. Na nekim snimkama prikazana su mrtva deca i živi roditelji nad njima, što je opet nemoguće u hemijskom napadu koji se događa u ranu zoru, u dva sata ujutru, upozorava ona.

Sestra Agnes tvrdi da čak ni odrasli mrtvi nisu iz Damaska, već su podmetnuti snimci poginulih u Kairu, tokom egipatskog proleća. Istraživači kažu da je uočljivo da su neki snimci izrežirani, a da su žrtve najverovatnije iz raznih gradova dovožene u Gutu.

Nemoguće da napad usred noći ubije samo decu, upozorava na nelogičnosti časna sestra
 

Poslednje pitanje koje muči časnu setsru i njen tim je: Gde je pokopano 1.500 navodno mrtvih ljudi? Istraživači tvrde da o tome nema tragova. Postoji snimak pokopa osam žrtava, ali pitaju se šta je sa preostalih 1458 žrtava? Kažu da nije bilo ni jedne druge sahrane u tom području, nije uočen ni jedan tradicionalni šator za odavanje žalosti.

Sestrini istražitelji su uz svoju studiju priložili fotografije i videosnimke Istočne Goute dve-tri nedelje posle navodnog hemijskog napada. To je predgrađe prepuno dece i mlađih muškaraca, što se vidi i na snimcima ulaska UN-ovih inspektora za hemijsko oružje. Mlađi muškarci, zaključuju autori, mogli bi biti pripadnici Slobodne sirijske vojske i drugih pobunjeničkih grupa, a deca bez roditelja, ko su ona?

POVEZANE VESTI

Četvrtak 19.09.2013. 09:32
Znamo mi Sestro da je to podmetacina, i da nije Rusije kauboji bi vec odavno izvrsili vojni udar. A prikazace se na zapadnim televizijama podmetacina samo u slucaju promjene interesa nikako prije. Sta ces, ima jos uvijek onih koji vjeruju u bezgresnu Zapadnu demokratiju i slobodu govora.
Četvrtak 19.09.2013. 10:12
Браћа Руси су ту информацију одавно објавили и да није њих,ко зна шта би се све тамо издешавало,"подобно" за осуду Асада!?У сваком случају,хришћани Сирије су највеће жртве у том бесмисленом крвопролићу!
Četvrtak 19.09.2013. 09:55
Црногорско небо штитиће хрватски борбени авиони! Дан када ће се то и озваничити није далеко, јер је Влада Црне Горе утврдила предлог споразума између војних министарстава Подгорице, Загреба, Сарајева и Скопља, за надзор ваздушног простора. Тако ће се четири републике бивше СФРЈ наћи под истим коцкастим кишобраном, јер ће, по споразуму, Хрвати преузети водећу улогу у овом пројекту названом „паметна одбрана“, уз делимичну финансијску подршку НАТО. Zasto? Ne veruje EU i US Srbima, ne veruju u snagu postavljenih kvinslinga. Mora da zatvore rupu. Hrvati i Madjari neka samo cuvaju nebo, Albanci su takodje dobili funkciju, a onda kad cika Vlada da signal i rusenje gov...na u Srbiji.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online