Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 17.09.2013.
20:51
Beta A

Rusi: Hemijski napad u Siriji provokacija

Rusija ima "ozbiljne razloge" da veruje je da hemijski napad 21. avgusta u okolini Damaska bio "provokacija", izjavio je danas ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov, dok je njegov francuski kolega Loren Fabijus ponovio da je sirijski režim odgovoran za taj napad.

"Imamo ozbiljne razloge da mislimo da je to bila provokacija", rekao je Lavrov na zajedničkoj konferenciji za novinare sa šefom francuske diplomatije.

Fabijus je ipak ukazao da "nema nikakve sumnje u odgovornost Damaska" za taj napad. Dvojica zvaničnika rekla su da razlike u stavovima između Pariza i Moskve i dalje postoje, iako im je cilj političko rešenje krize u Siriji.

Protiv vojne intervencije: Sergej Lavrov

"Imamo različite stavove o postizanju (tog cilja)", rekao je Lavrov, dok je Fabijus pomenuo "različite pristupe načinu rešenja krize".

Lavrov je ponovio da rezolucija koju treba da donese Savet bezbednosti UN o

Sve o dešavanjima u Siriji možete pročitati OVDE.

uništavanju sirijskog hemijskog oružja, neće biti na osnovu Poglavlja 7. Povelje UN koje predviđa mogućnost sankcija ili upotrebu sile.

Francuska je, međutim, za "čvrstu i obavezujuću" rezoluciju koja bi predviđala "posledice" za režim u Damasku u slučaju nepoštovanja obaveza pri predavanju svog hemijskog arsenala pod međunarodnu kontrolu.

Sirija: Turska namerno diže tenzije
 

Sirijska vojska optužila je danas Tursku da namerno diže napetost duž njihove zajedničke granice posle incidenta u kome je turski borbeni avion srušio sirijski vojni helikopter.

U saopštenju sirijske vojske navodi se da je sirijski vojni helikopter greškom ušao u turski vazdušni prostor dok je bio na misiji da nadgleda prekogranični ulazak pobunjenika u zemlju. Helikopter je srušen juče kad se vraćao u Siriju.

Sirija navodi da je Turska "užurbano" srušila helikopter i time pokazala svoje prave namere da podigne tenzije u toj oblasti. Damask navodi da je helikopter samo malo zašao u turski vazdušni prostor pre nego što je krenuo nazad.

Turska vlada navela je da posada helikptera nije reagovala na ponovljena upozorenja da napusti turski vazdušni prostor.

POVEZANE VESTI

Utorak 17.09.2013. 21:19
Hajde francuscici razgulite ko jos vas treba da pita za misljenje, koga boli ona stvar sta vi i turci imate da kazete. Ostavimo velikim svjetskim silama Rusiji i Americi da ovo rijese izmedju sebe.
Utorak 17.09.2013. 21:46
....гас из Азербејџана конкурише руском, док рат у Сирији блокира „исламски гасовод”, који угрожава интересе Турске и Катара Jao, al ce da se drma svet.....badava Daci svi dogovori s Tacijem, badava....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online