Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 13.09.2013.
16:43
Index.hr A

Sibirski Mogli neće u civilizaciju - smrdi mu

Mladić pod imenom Odžan (20), kome su medini nadenuli ime "Sibirski Mogli", posle prvog velikog susreta sa civilizacijom rekao je da ne želi tu da ostane, već bi da se vrati u divljinu. Mladić, koga su roditelji napustili, sam je potražio pomoć od stanovnika jednog sibirskog sela.

Sibirski Mogli: Ako bi ostao u civilizaciji mogao bi ozbiljno da oboli, pošto nije vakcinisan niti otporan na bolesti savremenog sveta
 

Sibirski Mogli se do ove nedelje retko susretao sa ljudima koji nisu njegovi otac i majka. Međutim, kada je do susreta napokon došlo, on je rekao da nema nameru da ostane u civilizaciji i da je srećan u divljini.

Podsetimo, "dečak iz šume" se pre nekoliko dana pojavio u jednom sibirskom selu tražeći pomoć, pošto su ga majka i otac napustili. On je rođen i odrastao u nedođijama Sibira, bez ikakvog dokumenta koji govori o njegovom poreklu. Ipak, dečko je bio zdrav, negovan, ali usporenog govora pošto je retko imao prilike da priča.

U međuvremenu se saznalo da su njegovi roditelji, otac slikar i majka muzičar, pre 16 godina odlučili da žive u divljini. Mladić nikada nije vakcinisan, roditelji su ga sami obrazovali, a engleski je naučio iz rečnika koji su poneli sa sobom. U slobodno vreme bavio se slikanje.

Pošto je ostao sam obratio se meštanima za pomoć, a oni su ga odveli do tužioca u gradu Belokurih. Međutim, Sibirski Mogli je jasno dao do znanja da na namerava da se vrati u civilizaciju.

"Želite da se preselim bliže gradu? Pre nego što to učinim moramo da stvorimo kulturnije društvo i rešimo se smrada i zagađenja u gradovima. Srećan sam ovde", rekao je mladić i dodao da je njegova porodica svih ovih godina preživljavala prodajući pečurke i slike njegovog oca, a da su u kontakt s ljudima dolazili samo onda kada je to bilo nužno.

Zanimljivo je da je mladić rekao da su mu ljudi potrebi samo da bi naučio što bolje da priča. Kaže da su roditelji pobegli od civilizacije posle sloma sovjetskog režima, a sve da bi od njega napravili pametnog, veštog i umetnički nastrojenog čoveka.

Ruski mediji navode da će vreme pokazati da li se radi o istinitoj priči ili još jednom pokušaju prevare, kao u slučaju "dečaka iz šume" koji je na prilično bizaran način pokušao da izbegne plaćanje alimentacije.

POVEZANE VESTI

Petak 13.09.2013. 17:16
Odrastao u divljini voljom svojih čudnih roditelja i sad ga ostavili samog na milost i nemilost nespremnog na tekovine civilizacije...STRAŠNO!!! Zaista ponekad neke osobe ne zaslužuju da budu...roditelji....!!!
Petak 13.09.2013. 19:29
Svako po svom nacinu misli da je pametan.kad bi neko od nas otiso u divljinu da zivi brzo bi zavrsijo.ipak su se usavrsili nekoj sposobnosti.mozda ovaj mladic nije ni pogrijesijo da mu danasnja civilizacija smrdi.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online