Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 07.09.2013.
14:02
Z. Mirković - Vesti A

Policija razbila bandu iz Srbije

Nakon višemesečne istrage, austrijska policija je razbila nekoliko srpskih kriminalnih bandi, koje su najčešće činili krivična dela u Beču i okolini ovog grada. Kako je saopštila bečka policija, ovom akcijom na nacionalnom nivou, rasvetljeno je 38 krivičnih dela i privedeno deset osoba. Oni su nakon saslušanja prebačeni u pritvor u zatvor Ajzenštat.

Određen im pritvor: Zatvor Ajzenštat
 


- Radi se isključivo o srpskim grupama kriminalaca, koji su naneli štetu od preko 130.000 evra, koliko smo do sada uspeli da dokažemo. Pretpostavljamo da je šteta još veća - kažu u policiji u Beču, koja još nije saopštila identitet uhapšenih.


U policiji takođe navode da su septembra prošle godine uspeli da uhapse jednu osobu osumnjičenog da je vođa petočlane bande, dok je protiv ostalih četvorice saučesnika podneta prijava. Oni su osumnjičeni za 20 provala na gradilištima u Beču.

Nemaju veze sa Pink panterima

Policija u Beču za sada ne izlazi sa saznanjima da li su članovi ovih kriminalnih grupa, čiji su članovi državljani Srbije, povezani sa čuvenom međunarodnom grupom kradljivaca, poznatih kao Pink panteri. Ali prema do sada poznatim informacijama, nisu povezani sa ovom grupom.

Inače, kako navode mediji, članovi ove grupe pohapšene pre nekoliko dana, osumnjičeni su da su od septembra 2012. do jula 2013. godine upadali na gradilišta, kuće, stambene zgrade u Beču i okolnim oblastima severa Burgenlanda. Bili su specijalizovani za krađu bakarnih kablova, građevinske opreme, nakita i novca.


Policija je takođe dobila dodatne informacije o još trojici članova bande provalnika, koji su bili specijalizovani za provale u kuće.


- Trojica osumnjičenih i njihov šef imaju tek po 20 godina, a uhapšeni su uz pomoć pripadnika specijalne policijske jedinice Kobre. Tom prilikom kod njih su pronađeni deo plena i alat za obijanje. Ovoj bandi dokazano je šest provala - izjavio je Roman Haslinger, portparol policije.


Odmah nakon hapšenja njih četvorice, policija je uspela da privede još šest njihovih saučesnika. Oni su između ostalog, osumnjičeni i za 14 provala u kuće po Beču.

POVEZANE VESTI

Subota 07.09.2013. 19:43
Za ove momke osigurati nova radna mjesta u rudnicima Srbije,mnogo su sposobni,tamo se to cijeni i dobro placa
Subota 07.09.2013. 22:35
Kakva je to " banda kriminalaca ", koja je oštetila Austriju za 130 000E ?? Neka opasna grupa...., ili je naslov, pošto se radi o Srbima !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online