Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Utorak 03.09.2013.
01:44 >> 11:08h
Vestionline A

Američki vojnici neće da ratuju u Siriji

Većina pripadnika američke vojske i mornarice protivi se napadu na Siriju, napisao je na Tviteru republikanski kongresmen Džastin Amaš. On tvrdi da su mu se javili brojni vojnici i svi imaju istu poruku: "Molimo vas, glasajte protiv akcije u Siriji".

U američkim uniformama šalju antiratne poruke
 

Prema reakcijama na Tviteru, čini se da je Amaš u pravu kada kaže da su vojnici uglavnom protiv ulaska u novi rat. Na njegov "tvit" reagovali su brojni veterani američke vojske i mornarice, koji su američkom Kongresu poručili da odbije predlog Baraka Obame da napadne Siriju. Kao prilog navode se i fotografije, koje kruže društvenim mrežama.
 

Pitanje je da li se iza poruka "Nisam pristupio vojsci da bih se borio u tuđim građanskim ratovima" i "nisam u vojsci da bih se borio za Al Kaidu u sirijskom građanskom ratu" kriju lica pravih američkih vojnika ili je u pitanju kontrapropaganda Sirijaca odanih predsedniku Bašaru al Asadu. Sumnju unose nevešto napisana slova, što ne čudi ako pretpostavimo da su pisali Sirijci, koji inače koriste arapsko pismo.

U međuvremenu, stiglo je saopštenje da je ove fotografije na sajt američkih marinaca postavila Sirijska elektronska vojska (SEA), hakerska grupa koja je na kratko oborila stranicu.

- Napadači sajta su ostavili potpis "SEA", što je skraćenica za "Sirijsku elektronsku vojsku", potvrdio je zvaničnik američkih marinaca Erik Flanagen.

Sirijski hakeri su američkim marincima poručili da bi "sirijska vojska trebalo da bude njihov saveznik, a ne neprijatelj", a da bi od američke intervencije u Siriji profitirala samo Al Kaida.

POVEZANE VESTI

Utorak 03.09.2013. 02:05
"nisam u vojsci da bih se borio za Al Kaidu u sirijskom građanskom ratu" Hajde recite nesto protiv Putina i Rusije zar ne vidite sta amerikanci rade.Mislim na one koji ostavljaju komentare na ovome portalu.
Utorak 03.09.2013. 07:09
Vidim šta ameri rade.I to doooobro vidim.Američka vojska je profesionalna.Dosadilo ljudima, hoće kući.U zadnjih 10 g. nikad kući.A i vidi se da su sakriveni ...tako i treba jer da nisu bilo bi nestali u akciji, Ali jedno pitanje za tebe. Gde to Rusi ratuju?
Utorak 03.09.2013. 11:14
"Sumnju unose nevešto napisana slova, što ne čudi ako pretpostavimo da su pisali Sirijci, koji inače koriste arapsko pismo." Znaci, Kinez, Japanac, Indijac, Rus, Bugarin, Srbin i svi oni koji ne koriste alfabet NE ZNAJU da pisu engleski!? Providno opravdanje koje prolazi u americi gde je veliki broj nepismenih.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online