Utorak 21. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 03.09.2013.
03:33
Vesti A

Mićetić ubijen zbog noža?

Vlado Mićetić (44) ubijen je u nedelju oko 22.40 u melburnskom naselju Vindzor, na jugoistoku Melburna, kada se navodno naoružan nožem "skakavcem", približio policajcu i zapretio da će ugroziti njegovu ličnu bezbednost. Sestra ubijenog, Mira, kojeg je iz neposredne blizine usmrtio policajac, izjavila je za "Herald san" da njen brat nije zaslužio tako da umre.

Mićetić, koji se na svojoj Fejsbuk stanici predstavljao kao samouki crtač portreta, vozio je beli hjundai, ali sa lažnim tablicama, kada ga je policajac zaustavio u Junion ulici u Vindzoru. Policajac koji je bio sam na dužnosti, pokušao je da uhapsi Mićetića, koji je izašao iz automobila, ali je on tada navodno potegao nož.

Uviđaj mesta gde je ubijen Vlado Mićetić


Član saobraćajne patrole iz Port Filip jedinice, navodno je izvadio pištolj i ispalio tri hica, od kojih je jedan Mićetića pogodio u gornji deo tela. Saputnica koja je bila u njegovom automobilu pobegla je sa mesta tragedije. Policija Viktorije pokušava da je pronađe, ali je njen identitet poznat, pa je apelovano da se javi radi istrage.
Vladina sestra Mira Mićetić rekla je da je on bio "predivan brat" i da je bio "izuzetno talentovan", te "veoma pametan".

- Ovo nikada nije smelo da se dogodi, nije zaslužio da ovako umre - rekla je ona.

Kornelius: Sila poslednje rešenje

 

Iz policije nisu želeli da komentarišu da li je tragediji doprinela odluka da policajac bude sam u patroli, kao i da li je to možda doprinelo tragičnom ishodu. Međutim, najavljena je istraga i analiza organizovanja rada patrola.


- Nijedan policajac ne ide na posao sa željom da primeni silu. Upotreba sile u bilo kom slučaju jeste poslednje rešenje kojem teško pribegavamo. Posebno kada policijski službenik izabere da oduzme nečiji život, takva odluka se retko donosi i mora da bude opravdana opasnošću po sopstveni život, ili kao odbrana drugoj osobi koja se nalazi u životnoj opasnosti. Siguran sam da će te ceniti da svaki član policije koji se nađe u ovakvoj situaciji teško prolazi kroz ono što je proisteklo kao rezultat njegove odluke - rekao je zamenik komesara Kornelius.


Još jedan rođak, Skender Dardivski, izjavio je za "Herald San" da porodica samo želi da sazna zašto je i kako Mićetić, koji je pohađao Tehničku školu u Sent Albansu, ubijen iz vatrenog oružja.


Međutim, kako prenosi "Herald san", Mićetić je odranije poznat policiji. Nešto ranije ove godine, na svom Fejsbuk profilu objavio je slike pištolja i municije. Sekretar policijskog sindikata Greg Devis podsetio je na zahtev sindikata i njegovih članova da policajci uvek rade u parovima, iako takva odluka možda ne bi imala uticaj na ovaj incident.


Devis je istakao i kako će njihov član, uključen u incident u Vindzoru, sigurno morati da živi sa scenom pucnjave tokom ostatka života, ali je istakao da on nije imao drugog izbora nego da se odbrani kada je napadnut nožem.


- Da bude jasno, kada izvadite oružje, bilo vatreno ili nož, na policajca takva situacija se neće dobro završiti - rekao je Devis.


Iako jednočlane policijske patrole nisu idealno rešenje za rad na melburnskim ulicama, Devis ponavlja da se to ne bi odrazilo na nedeljni incident.


- Još jednom da ponovim, o takvim situacijama ne odlučuju naši članovi. Policijski službenik je zaustavio vozilo. Neko je navodno izašao iz vozila i navodno je napao policajca nožem. Pa, na kraju (policajac) zaslužuje da ode nazad svojoj kući - istakao je predstavnik policijskog sindikata.


Policija je odmah započela istragu o ubistvu Mićetića, a u utorak su pregledali sigurnosne snimke iz automobila policajca, te obližnjih zgrada u Vindzoru. Zamenik komesara policije Luk Kornelius istakao je kako je policajac bio iskusan i da je "znao šta radi".


I u ponedeljak uveče detektivi iz Jedinice za krvne delikte, balističari i istražni sudija obišli su Junion ulicu, nedaleko od Sent Kilda Rouda i Pant Rouda.

Pucnji, pa sirene

 

Stanarka Engus Ledvidž (23), istrčala je iz kuće kada je čula pucnjavu.
- Čula sam tri jaka pucnja, ispaljena su izuzetno brzo. U prvom trenutku sam pomislila da je reč o vatrometu, a posle nekoliko minuta čula sam sirene i videla ambulantna kola. Izašla sam na ulicu, pokušala sam da pričam sa policijom, ali su mi rekli da ne mogu ništa da mi kažu - rekla je Engus Ledvidž.
Drugi svedoci videli su policajca koji je zaustavio automobil u ulici, da je pored puta razgovarao sa nekim, a da se nekoliko trenutaka kasnije čula pucnjava. I korisnici Tvitera izvestili su da se u Junion ulici, nedaleko od Sent Kilda ulice, kod Vesli osnovne škole, oko 22.40, čula pucnjava.


Apel svedocima


Tokom uviđaja u nedelju deo Pant Rouda, između Haj i Junion ulice, bio je zatvoren za saobraćaj. Policija je apelovala na svedoke nesreće da im se jave, ali i ukoliko znaju ženu koja je bila saputnica u kolima.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online