Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Nedelja 01.09.2013.
12:46
Beta A

Štampa u Siriji: Istorijsko povlačenje SAD

Odluka predsednika Baraka Obame da od američkog Kongresa zatraži odobrenje za upotrebu vojne sile protiv režima sirijskog predsednika Bašara al Asada je "početak istorijskog američkog povlačenja", objavio je danas provladin list u Damasku El Tavra.

Na naslovnoj strani dnevnik je objavio da je Obama tu odluku doneo zabrinut da bi ograničena intervencija u Siriji prerasla u "otvoreni rat".

El Tavra je ocenio i da je na odluku predsednika da traži odobrenje Kongresa uticala odluka saveznika da se povuku. Istovremeno je sirijska opozicija u Libanu saopštila da je "razočarana" zbog odluke Baraka Obame.

Predsednik SAD Barak Obama

Samir Našar, član Sirijske nacionalne koalicije, rekao je da je opozicija "očekivala direktan i iminentan napad... ali da veruje da će Kongres odobriti vojni napade". Našar je izazio zadovoljstvo zbog toga što je predsednik Obama za pokretanje intervencije koju je, obraćajući se Kongresu, odložio za devet dana.

Opozicija je razočarana, ali posle glasanja britanskih parlamentaraca protiv vojne akcije u Siriji, Obama je želeo "politički da pokrije svoju odluku", rekao je Našar, koji je dao telefonsku izjavu agenciji Frans pres iz Bejruta.

"Izveštaj američkih obaveštajnih službi sadrži neoborive dokaze da je režim odgovoran za hemijski napad", dodao je Našar.

Bela kuća je zvanično zatražila od američkog Kongresa da odobri upotrebu vojne sile protiv režima sirijskog predsednika. Neimenovani američki zvaničnici rekli su da je Obama odbacio predloge svojih savetnika za nacionalnu bezbednost da sam pokrene akciju protiv sirijskog režima.

Američke vlasti objavile su obaveštajni izveštaj u kojem se navodi da je režim sirijskog predsednika "izveo napad hemijskim oružjem" u predgrađu Damaska, gde je ubijeno 1.429 ljudi, od čega 426 dece.

Kongres SAD posle letnje pauze nastavlja rad 9. septembra.

POVEZANE VESTI

Nedelja 01.09.2013. 13:09
Rokfeler,Soroš i kompanija donose odluke,ma kakav bre Obama. Jedini koji u celoj istoriji nije slušao "gazde" je Kenedi i zato su ga brutalno uklonili. Sumnjam da neće biti bar neki oblik "intervencije "jer bi to značilo poraz zlikovaca ,Ako se odluče da odustanu,znači da ipak Sirija ima nešto čega se isti pribojavaju.Možda au to rakete P-800 Jakont dometa 300 km, uključujući i sam PVO S-300 sistem koji sa potvrđenim pantsir-s predstavlja respektabilan faktor odvraćanja.Ne da se odbrane, ali da počine neisplative gubitke agresoru.
Nedelja 01.09.2013. 13:15
Е овај црња што се кези на слици је добио Нобелову награду за МИР!!!(???) Јесте,овај исти што сад на сва уста позива на РАТ! Ето,докле је стигла људска цивилизација.Оћу и ја Нобелову награду,кад може Обама,могу и ја!
Nedelja 01.09.2013. 13:47
The FBI is upping its surveillance of Syrians within US borders, for a fear of reprisal attacks that may follow an imminent American strike against Bashar Assad, reports in US media say. Homeland Security is also worried about retaliatory cyber-attacks.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online