Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 30.08.2013.
21:24
telegraf.rs A

Majka alkoholičarka dala ćerku za flašu votke

Džilijan Mekfarlan, bivša alkoholičarka i stjuardesa, dala je ćerku koja je imala samo pet godina da bi mogla da pije alkohol bez ometanja. Ona je dnevno pila po flašu votke i vina, a sada je već tri godine trezna.

Džilijan Mekfarlan je ipak dobila drugu priliku, pa ćerka koja je od nje otišla pre nekoliko godina, sada živi s njom
 

Sa 19 godina je postala stjuardesa, a alkohol je bio deo svakodnevnice kabinskog osoblja. Odsedali su u luksuznim hotelima, večerali po restoranima i družili se uz alkohol. Već sa 20 godina je postala zavisnik koji je morao uvek da ima flašu votke sa sobom u slučaju da sleti u neko mesto gde ne može da kupi alkohol.


Posle 17 godina i zasićenja od letenja, zaposlila se u telekomunikacionoj kompaniji, gde je upoznala bivšeg supruga sa kojim je zatrudnela.


- U trudnoći nisam pila, a kad se Sara rodila, uživala bih u čaši vina. Suprug je onda počeo češće da poslovno putuje, a mojih nekoliko čaša pretvorilo se u flašu. Naš brak se raspao kada je Sara imala četiri godine - priča Džilijen.
 

 

Prvo je počela ćerku da ostavlja kod svoje mame da bi mogla da se napija, trošila je oko 200 evra dnevno, a kada bi potrošila sve pare - krala bi. Kaže da je bila lepo obučena i da obezbeđenje u prodavnicama nije sumnjalo da je lopov.


Odlučila je da suprugu napiše pismo u kojem mu je priznala zavisnost, ali nikad nije stiglo do njega. Bivši suprug je promenio adresu i onda se obratila socijalnoj službi.


- Moja Sara je imala pet godina kada su mi je uzeli, slika njenog lica izobličenog od straha će mi biti doživotno urezana u pamćenje. Pružila je ruke prema meni, a ja nisam pokušala da je smirim. Umesto toga, na brzinu sam spakovala njenog omiljenog medvedića, pidžamu i odeću, samo da bi je što pre odveli - seća se Džilijen svog monstruoznog čina.


Zamolila je socijalnu službu da ćerku odvedu da živi s ocem u Italiji i kaže da joj je bilo olakšanje dok je gledala kako odlazi. Delom jer je želela bolji život svojoj ćerki, ali najviše jer je htela da ostane sama da bi mogla da pije alkohol bez ometanja.


Tri meseca posle toga joj je majka umrla i pila je dok se nije onesvestila. Sledeće dve godine nije videla Saru i proganjala ju je činjenica da je izgubila ćerku.


- Pila sam i pila i tako ubijala prazninu koju sam osećala. U februaru 2010. probudila sam se i nisam mogla da gutam. Tada sam posetila doktora i testovi su otkili da imam cirozu jetre, probleme s bubrezima, plućima i tečnost u abdomenu. Bila sam na korak do smrti, ali sam bila u takvoj depresiji da me nije bilo briga. Lekari su se borili za moj život - završava svoju priču bivša alkoholičarka.


U julu 2011. godine bila je trezna i prvi put je stavila svoje dete na prvo mesto. Posle tri godine je nazvala bivšeg supruga i rekla da dolazi da ih vidi.


- Ćerka me je pitala gde sam bila dosad, a trenutak kada me zagrlila, iscelio je moje srce - seća se Džilijan.


Šest godina od kad ju je napustila, ćerka je odlučila da se vrati kod majke i tako je Džilijen Mekfarland u 48. godini dobila novu životnu priliku.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online