Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Četvrtak 22.08.2013.
11:24 >> 13:50h
Srna A

Francuska: Napasti Asada, ako treba, i bez UN

Francuska je saopštila da međunarodna zajednica treba da odgovori silom ukoliko budu potvrđene optužbe da su sirijske snage izvršile napad hemijskim oružjem na civile. Šef turske diplomatije Ahmet Davutoglu je takođe zatražio danas intervenciju međunarodne zajednice u Siriji, ocenjujući da je "odavno pređena crvena linija".

Svet se zgražavao nad fotografijama mrtve dece
 

"Međunarodna zajednica bi trebalo da reaguje upotrebom sile u Siriji, ali ne dolazi u obzir slanje trupa na teren", izjavio je francuski ministar spoljnih poslova Loran Fabijus francuskoj televiziji BFM.

Svetski mediji su juče ceo dan objavljivali potresne fotografije mrtve dece koja su, kako sirijska opozicija tvrdi, stradala usled napada hemijskim oružjem na predgrađe Damaska. 

On je dodao da takvu odluku treba doneti "na drugi način", ako ne može da je donese Savet bezbjednosti UN. Francuski zvaničnik nije objasnio ovaj stav.

Šef turske diplomatije Ahmet Davutoglu je takođe zatražio danas intervenciju međunarodne zajednice u Siriji, ocenjujući da je "odavno pređena crvena linija".

"Veliki broj crvenih linija je pređen", kazao je Davutoglu u Berlinu posle razgovora sa ministrom spoljnih poslova Nemačke Gidom Vesterveleom.

Sirijske vlasti i vojska odbacili su optužbe za napad hemijskim oružjem, uz ocenu da je reč o lažima kojima se želi privući pažnja inspektora UN za hemijsko oružje, koji su ranije doputovali u Siriju.

Neimenovani zvaničnik sirijskih službi bezbednosti rekao je agenciji Frans pres da bi bilo "političko samoubistvo" da se prvog radnog dana misije UN u Siriji upotrebi hemijsko oružje.

"Svi analitičari kažu da nam nije u interesu da u sadašnjim okolnostima upotrebimo hemijsko oružje, dok se komisija nalazi na licu mesta", dodaje on.

Stručnjaci UN od nedelje se nalaze u Siriji. Oni sada treba da utvrde da li je korišćeno hemijsko oružje u ranijim napadima kod Alepa, Damaska i u Homsu.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 22.08.2013. 11:48
ХАХАХАХХАХА Као да би вам то било први пут ?
Četvrtak 22.08.2013. 11:52
Bitange ponovo spremaju veliku prevaru.
Četvrtak 22.08.2013. 12:34
Sve su ove slike Amerikanci montirali, setite se samo kako su 99-te goreli nasi MIG-ovi 29 ali sa LATINICNIM natpisima.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online