Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 29.07.2013.
09:24
Beta A

Kan: Pljačku organizovali Pink Panteri?

Posle neverovatne krađe dijamanata i nakita vrednosti 40 miliona evra u nedelju u Kanu, jedne od najvećih u Evropi poslednjih godina, sumnja se u jednog državljanina Bosne i Hercegovine - pripadnika zloglasne bande kradljivaca dragulja "Pink panter" koji je prošle nedelje pobegao iz zatvora u Švajcarskoj.

Foto: Ilustracija
 

Nakit prestižne firme izraelskog milijardera Leva Levieva je ukraden oko podneva sa izložbe u Hotelu "Karlton enternasional". Policija nije mogla da da potvrdi izveštaje medija da je pljačkaš bio samo jedan i da je odneo pun kofer dragulja.

Luksuzni hotel "Karlton" mesto je radnje filma Alfreda Hičkoka "Uhvatiti lopova", u kojem je Keri Grant glumio provalnika. Hotel koji ugošćava bogataše je na ekskluzivnom šetalištu Kroazeta a bekstvo iz njega je lako.

Džonatan Sazonof, stručnjak Muzeja bezbednosti za velike krađe je rekao da je veoma mala verovatnoća da će se ukradeni nakit ikada naći jer ga lopovi mogu rastaviti i lako prodati.

U Evropi je poslednjih godina izvršeno nekoliko bezočnih krađa nakita, od kojih su neke dostigle vrednost desetina miliona evra. Pre pet godina, decembra 2008, naoružani pljačkaši odeveni kao žene, pobegli su iz jednog butika u Parizu s dijamantskim prstenjem, narukvicama s draguljima i drugim nakitom vrednosti 108 miliona dolara.

Ranije te godine, u krađi koja je podsećala na film "Italian Job", maskirani lopovi su prokopali tunel do izložbene sale radionice nakita u Milanu, Italija, vezali osoblje i pobegli sa zlatom, dijamantima i rubinima vrednosti 20 miliona dolara. Pljačkaši su
nedeljama kopali tunel iz susedne zgrade.

Kan je izgleda omiljena meta ove godine - maja su izvedene dve velike pljačke nakita, tokom filmskog festivala. Sazonof je rekao da će policija ispitati da li je pljačka u nedelju povezana s nedavnim bekstvom iz zatvora jednog od navodnih pripadnika bande kradljivca dragulja "Pink Panter".

U četvrtak je član te bande Milan Poparić, iz BIH, pobegao iz zatvora u Švajcarskoj pošto su njegovi saučesnici vozilom srušili kapiju zatvora i savladali čuvare rafalima iz automata AK-47, saopštila je policija.

Policija kaže da su pripadnici "Pink Pantera" osumnjičeni u nizu smelih krađa. Po podacima Interpola, ta banda je napadala prodavnice luksuznih časovnika i nakita u Evropi, na Bliskom Istoku, u Aziji i SAD, i od 1999. odnela plen ukupn vrednosti veće od 330 miliona evra.

Za svega tri meseca Poparić je treći pripadnik "Pink Pantera" koji je pobegao iz švajcarskog zatvora.

"Drskost i drama su njihov stil... Mogućnost ponovne pojave bande 'Pink Panter' je veoma zabrinjavajuća i policija širom sveta je ozbiljno shvata", rekao je Sazonof. "Krađa dijamanata velike vrednosti je upravo njihov specijalnost, tako da nije teško
pretpostaviti da su oni ponovo 'na ratnoj stazi' ", rekao je taj stručnjak.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 29.07.2013. 11:52
MASHALA! :) PINK PANHTERS!?...NEEE, najbolje da je neki Amer, sto prvo puca, pa onda kazu PLJACKA!:) Za ovakve stvari treba imati kefalo. :)
Ponedeljak 29.07.2013. 15:20
najbolji su , samo napred . to nije od sirotinje
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online