Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 12.07.2013.
12:50
Vesti A

SAD: Cele novine o Tesli

Prvi broj "Tesla magazina" predstavljen je na Teslinim danima u Filadelfiji, 10. jula na rođendan velikog naučnika. U premijernom broju magazin donosi temu broja bežični prenos energije, intervju sa Džejn Alkorn, predsednicom Tesla naučnog centra sa Long Ajlanda, organizacije koja je otkupila jedinu preostalu Teslinu laboratoriju. Alkorn u magazinu posebno ističe da je svet sve više zainteresovan za Nikolu Teslu.

Prvi broj "Tesla magazina" predstavljen je na Teslinim danima u Filadelfiji, 10. jula na rođendan velikog naučnika
 

U magazinu pišu najveći poznavaoci Tesle u Americi kao što su profesor Bernard Karlson sa Virdžinija Univerziteta koji je i autor najnovije knjige o Tesli ("Tesla pronalazač električnog doba"), Mark Seifer autor knjige "Čarobnjak - Život i vreme Nikole Tesle" prevedene i u Srbiji, Geri Peterson, dr Tomas Valone i drugi. Magazin donosi i poseban prilog o Teslinim danima u Filadefiji, jedinom američkom gradu koji Teslin rođendan slavi kao gradski praznik.


- Tesla je pre oko jednog veka rekao da svet tada nije još spreman za njegova dela i da on radi za budućnost. Mislim da je došlo vreme da Tesline ideje i primenu njegovih dela - kaže Nenad Stanković, osnivač i urednik "Tesla magazina". - Tesla je pre jednog veka dao odgovore na pitanja koja se danas postavljaju pred čovečanstvo. Zato se magazin kroz Teslinu vizuru bavi budućnošću. Naša poruka čitaocima je zato: čitajte istoriju budućnosti u "Tesla magazinu".

Dostupan na internetu

Prvi broj "Tesla magazina" realizovan je uz pomoć Tesla naučne Fondacije iz Filadelfije. Od septembra će "Tesla magazin" biti dostupan i na internetu u elektronskoj formi preko iTunes-a i Google Pladž prodavnice za android platforme.

 

Magazin će izlaziti šest puta godišnje. U sledećem broju tema će biti Teslina istraživanja u Koloradu i sve popularnija tema - slobodna energija.
Svi danas u Americi govore o slobodnoj energiji, ali malo ko zna da da egzaktan odgovor šta je to zapravo.


- Pokušaćemo u sledećem broju da rasvetlimo iz razlicitih uglova ovu zanimljivu temu. Čak je u Filadelfiji bilo predloga od strane Amerikanaca da Srbija bude Prva zemlja "slobodne energije", energije koja će biti dostupna svima gotovo besplatno, o čemu je govorio Tesla - kaže Nenad Stanković.

Petak 12.07.2013. 14:16
Како год било,али највеће научнике је дао српски народ(Тесла,Пупин и Миланковић). Пукните од муке сви српски душмани!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online