Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Četvrtak 23.05.2013.
22:46
Beta A

Identifikovan jedan ubica vojnika

Muškarac, kome su dva napadača mačetom odrubila glavu kod kasarne Vulvič u jugoistočnom Londonu, bio je pripadnik britanske vojske. Identifikovan i jedan napadač.

Identifikovan jedan od ubica britanskog vojnika
 

Isprva se nije znalo da li je ubijeni, koji je imao oko 20 godina, bio vojnik. U trenutku ubistva imao je na sebi majicu dobrotvorne organizacije za pomoć vojnicima "Pomozite herojima". Napadnut je u blizini kasarne Vulvič u jugoistočnom Londonu, u kojoj su Kraljevska konjička artiljerija, grenadiri i čuvari iz kraljičine garde.

Kako prenosi Raša tudej, britanska vlada potvrdila je jutros da je ubijeni mladić ipak bio pripadnik vojske, dok Skaj njuz prenosi da su britanski vojnici upozoreni da izvan kasarni ne nose uniformu do daljeg. Njegov identitet je poznat i njegova porodica je obaveštena, a javnosti će o tome biti obaveštena kasnije, prenosi BBC. Taj medij saznaje, iz svojih izvora, da je ime jednog od napadača Majkl Adeboladžo i da je on Nigerijac.

Podsetimo, napad se dogodio juče, kada su dvojica muškaraca, očigledno Britanaca afričkog porekla, prišla i napala mladića na ulici, pokušavajući da mu velikim noževima poput mačeta i satarom odrube glavu. Kako jutros prenosi Raša tudej, napadači su azilanti i veruje se da su iz Nigerije. Agencije takođe navode i da prema poslednjim podacima u Britaniji živi oko 174.000 ljudi iz te afričke zemlje.

Odavanje počasti ubijenom vojniku
 

Britanski premijer Dejvid Kameron izjavio je da brutalno ubistvo vojnika u Londonu za koje se sumnjiče dvojica islamista predstavlja napad na Britaniju i izdaju Islama.

"Ovo nije samo napad na Britaniju, i na britanski način života. To je i izdaja Islama i muslimanske zajednice koja je toliko toga pružila našoj zemlji", izjavio je Kameron nakon današnjeg sastanka sa šefovima za nacionalnu bezbednost održanog povodom jučerašnjeg ubistva u Londonu koje su počinila dvojica napadača sa mačetama u rukama.

Britanija je, kako je istakao, apsolutno odlučna protiv nasilnog ekstrmizma i terorizma.

"Porazićemo nasilni ekstremiozam tako što ćemo da se ujedinimo, podržavamo naše policijske i bezbednosne službe i iznad svega suprotstavimo se otrovnoj retorici ekstremizma", rekao je britanski premijer, ističući da nema opravdanja za ovakve napade. On je dodao da su krivici za ovaj napad pojedinci vrednii prezira, javio je AFP.

Do sada su izvršene racije na dve adrese, jedna u Grinviču a druga u Linkolnšajeru.

Takođe, zbog ovog napada, njujorška policija je saopštila da je podigla bezbednost oko britanske ambasade u tom gradu.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 23.05.2013. 22:55
174.000 alzilanata iz Nigerije je u Engleskoj!. Dobili su gore siptare od nasih, neka je svaki stoti koljac i glavoseca kao ovaj...
Četvrtak 23.05.2013. 23:33
"To je i izdaja Islama i muslimanske zajednice koja je toliko toga pružila našoj zemlji", izjavio je Kameron. Na kojim je ovaj debil drogama? Jedino sto su muslimani pruzili drugima su neka ukusna jela- sve ostalo je elementarno zlo. DOGODINE U PRIZRENU
Petak 24.05.2013. 00:16
Zao mi je ovog momka.Nevin je stradao.Borba protiv terorizma?Milioni stradalih Iracana,Libijaca,Afganistanaca,Egipcana,Sirijaca...mislim da vecina od njih nisu teroristi,nego obicni ljudi,kao ovaj Britanac.Ovaj ubica je mogao izabrati nekog izmedju Busa,Blera,Klintonove,Sarkozija....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online