Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 23.05.2013.
19:40
Beta A

Britanija slavi svoju heroinu (VIDEO)

Žena koja je hrabro pokušala da smiri dvojicu muškaraca koji su ispred londonske kasarne Vulvič brutalno ubili jednog vojnika, postala je danas heroina u Velikoj Britaniji, jer je verovatno svojim angažmanom sprečila dalji pokolj, ocenjuje agencija AP.

Žena-heroj zagovarala napadače ispred kasarne u Londonu
 

Ingrid Lojo-Kenet sišla je iz autobusa i pokušala da juče popodne urazumi napadače, pošto je prethodno prišla čoveku koji je ležao na zemlji da mu ukaže pomoć, no ubrzo je utvrdila da ne daje nikakve znake života. Lojo-Kenetova je potom nastavila da razgovara s napadačima, do dolaska policije, pokušavši da ih smiri.

Ona je navela da ju je čovek "sa crnim šeširom i revolverom u jednoj ruci, a satarom u drugoj" oštro upozorio da se drži daleko od ubijenog vojnika.

"Pitala sam ga zašto je uradio to što je uradio. On je rekao da je ubio čoveka jer je (žrtva) bila britanski vojnik koji je ubijao muslimanske žene i decu u Iraku i Avganistanu. Bio je besan što je britanska vojska bila u tim zemljama", rekla je Lojo-Kenetova za Gardijan.

Ubica vojnika u Londonu

Kada joj je taj muškarac rekao da će ubiti policajce kad dođu, ona ga je pitala da li je to razumno i pokušala da održi razgovor s njim. Potom je počela da priča i s drugim napadačem, koga je opisala kao tihog i stidljivog.

"Pitala sam ga da li želi da mi da to što je držao u ruci, a držao je nož, ali ja nisam želela da izgovorim tu reč. Nije pristao i ja sam ga pitala: 'Želiš li da nastaviš?' On je rekao: 'Ne, ne, ne.' Nisam želela da ga nerviram", rekla je Ingrid Lojo-Kenet za Gardijan.

Ona je navela da nije bila uplašena i da napadači nisu delovali ni kao da su pijani ni kao da su drogirani. Rekla je i da misli da su policajci pucali napadačima u noge.

Dva napadača su juče popodne, naočigled očevidaca, brutalno ubili ispred kasarne Vulvič britanskog vojnika, što je šokiralo javnost, a komitet za vanredne situacije vlade odmah je zasedao i odlučio, između ostalog, da pojača bezbednost u svim vojnim kasarnama. Policija je po dolasku na lice mesta ranila napadače, od kojih jednog teško.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 23.05.2013. 20:15
Која лудница... Енглези су свакако заслужили да добију дебело по ушима због аферима у последњих 600-700 година... Међутим, ни ове ефендије нису здраве у главу...изломише ноге ко ће пре да се насели у Енглеску, управо из неке муслиманске земље а онда им нешто почне да смета... И наравно, следећи који се одлуче на исти подухват, поред енглеза да поткаче и 2-3 муслимана, јер ено их муслимани у Сирији убијају муслимане...Лудило буразере!
Četvrtak 23.05.2013. 21:09
Odsad kad god nekom u Engleskoj odseku glavu na ulici da gradjani lepo pridju i zapocnu civilizovan dijalog
Četvrtak 23.05.2013. 22:14
"zanimljivo" mi je što u ovakvim situacijama UVEK postoji neko ko će to i da snimi ?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online