Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 18.05.2013.
03:02
index.hr A

Rasisti su neinteligentni

Istraživanje koje je sproveo tim uglednih profesora na kanadskom univerzitetu Brok pokazalo je da su osobe koje imaju niži stepen inteligencije sklone rasizmu, odnosno mržnji prema drugim rasama i narodima.

Adolf Hitler je posebno mrzeo Jevreje
 

Studija kanadskih profesora objavljena u magazinu "Psychological Science" pokazala je kako postoji snažna povezanost između predrasuda, niskog stepena inteligencije i konzervativnih ideologija, prenosi portal Index.hr.

Rezultati istraživanja pokazali su da se predrasude, rasizam i netolerancija mnogo češće susreću kod osoba s manjim stepenom druželjubivog mentaliteta.

Kanadski profesori na čelu s Gordonom Hodsonom izneli su naučne dokaze da se predrasude i mržnja češće pojavljuju kod osoba koje podržavaju desničarske ideologije, poput socijalnog konzervativizma i autoritarizma, kao i kod osoba koje imaju manje dodira sa drugim i drugačijim.

"Koristeći uzorak od 15.874 osobe u Velikoj Britaniji, pokazali smo da deca sa nižim IQ-om, odnosno nižim stepenom opšte inteligencije, u kasnijem životnom dobu postaju mnogo sklonija predrasudama i netoleranciji prema drugom i drugačijem te se obično pronalaze u konzervativnim ideologijama", izjavio je profesor Hodson.
 

Socijalni konzervatizam je politička ideologija koja zagovara očuvanje svega onoga što se može nazvati tradicionalnim vrednostima. Takođe, socijalni konzervatizam neretko podržava i nacionalizam koji isključuje drugo i drugačije.

"Konzervativne ideologije zagovaraju strogu hijerarhiju i otpor promenama što su osobine koje doprinose jačanju predrasuda i netolerancije kod ljudi" smatra Hodson.

Subota 18.05.2013. 07:10
Ankete se prave prema potrebama narucioca i prilagodjavaju njegovim interesima.Nacionalizam i nacionalne drzave su najveci neprijatelj novom svetskom poretku.Cilj ankete je degradacija nacionalista i nihovo svrstavanje u u manje vredan sloj drustva.
Subota 18.05.2013. 10:34
Upravo su rasisti ( Nemacki nacisti ) ti koji su za sobom ostavili ogromne plodove inteligencije kako u ratnoj i mirnodopskoj tehnologiji tako i u ratnim strategijama i samom vodjenju i preporodu drzave. Svet sada koristi njihovu raketnu tehnologiju, stelt, avioni tzv. "leteca krila" ( B - 2 i F - 117 ) su njihov izum itd. Ja bih pre rekao da su ovo konstatacije liberalno - levo orijentisanih pojava koje upravo krasi niska inteligencija i kompleksi zabrinjavajuceg nivoa.
Subota 18.05.2013. 09:34
Merkelova lici dosta na ovog gospodina sa slike mora da su neki rod.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online