Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 10.05.2013.
02:22
Vesti A

Bašanović se predao policiji

Majkl Bašanović iz Sidneja do srede je bio jedna od najtraženijih osoba u NSW zbog optužbi da je umešan u ubistvo Željka Stiva Mitrovića, visokopozicioniranog člana Anđela pakla.

Majkl Bašanović

Posle višenedeljih pregovara između detektiva Jednice za krvne delikte i njegovih advokata, Bašanović je u pratnji advokata došao u sredu oko 14 časova u policijsku stanicu Roks, gde je uhapšen. Veruje se da je njegova predaja trebalo da se obavi u prepodnevnim časovima, ali je zbog obaveza advokata odložena za kasnije tokom dana.


U saopštenju policije se navodi da su detektivi Specijalne jedinice Lamborn, koja

Pet meseci u bekstvu


Bašanović je od 24. marta bio na najtraženijoj listi policije NSW, a poslednjih pet meseci je proveo skrivajući se. Veruje se da je njegova odluka da se preda doneta iz razloga što je strahovao za ličnu bezbednost i što nije imao sigurno utočište.

je formirana u cilju istrage ubistva Mitrovića, sproveli u pritvor 47-godišnjeg Bašanovića. Tokom dana on je optužen za ubistvo i bezobzirno nanošenje povreda.


Bašanović se nalazio u bekstvu još od januara, kada je Mitrović likvidiran u poslovnim prostorijama njegove transportne firme u Veteril Parku. Bašanovićeva predaja usledila je četiri dana, pošto se njegov 21-godišnji sin Vejde Bašanović vratio u Australiju sa Balija, znajući da će u Australiji biti i uhapšen.


Policija tereti Majkla Bašanovića da je bio u grupi od sedam (identifikovanih) osoba, koje su došle u sedište Mitrovićeve transportne firme Dinamik. Uzbrzo je izbila žestoka svađa, koja je snimljena sigurnosnim CCTV kamerama u firmi, nakon čega je manja grupa prisutnih, među kojima i Bašanović, krenula za Mitrovićem u njegovu kancelariju. Nekoliko minuta kasnije, jedan od njih je izvadio pištolj i likvidirao Mitrovića. Tokom unakrsne pucnjave jedan od zaposlenih u firmi je ranjen u ruku.


U subotu, Bašanovićev advokat Džon Džrn, potvrdio je da sarađuju sa policijom kako bi se obozbedila bezbedna predaja njihovog klijenta. On je u subotu najavio da će sa Bašanovićem doći u policiju, ali iz bezbednosnih raloga nije želeo da potvrdi vreme i mesto predaje.


- Ne želimo da se dogodi potencijalna zaseda ili da izbije oružani sukob. Sigurno je da ne želim da budem upucan - rekao je advokat Korn.

Vejd optužen za ubistvo


Bašanovićev sin Vejd (21) optužen je za ubistvo i nanošenje teških povreda, a u Australiju je doputovao prošle subote u pratnji advokata. Treći muškarac Brajan Mekgarvi Braun (33) optužen je za saučesništvo, a on se u aprilu ove godine predao u australijskom konzulatu u Kuala Lumpuru.


Kako je ranije saopštila policija, Braun je sklonio Bašanovića na sigurno posle ubistva. Braun će biti izveden u junu pred Centralni lokalni sud u Sidneju.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online