Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 17.04.2013.
15:21
RTS, Blic A

Ubica ili preplašeni maratonac?

Najveća istraga u istoriji Amerike pokrenuta je kako bi se otkrilo ko je postavio eksplozivne naprave na finišu maratona u Bostonu, usled čega je poginulo troje ljudi. U istragu je uključeno oko 1.000 istražitelja iz 30 agencija.

Policija traga za muškarcem u crnom koji beži dok su svi još u šoku
 

Iz gomile materijala koji je prikupljen u Bostonu zaključeno je da su eksplozivne naprave napravljene od ekspres lonaca napunjenih ekserima i metalnim kuglicama, ali još nema nikakvih informacija o mogućim počiniteljima ovog napada. Istovremeno, na detaljnoj analizi je i platno sa ruksaka u kojima su, navodno, bile sakrivene bombe.

Crni ranci mogli biti ključ rešavanja ovog slučaja, ali agente FBI koji su u Boston došli iz Kvantika čeka ogroman posao jer mogaju da pregledaju stotine sati snimaka bezbednosnih kamera, ali i ogromne količine materijala snimljenih mobilnim telefonima.

Bostonski TV kanal 7NEWS prikazao je ekskluzivne kadrove pre i posle jedne od eksplozija. Na prvom se vidi svetla torba pored sandučeta na ivičnjaku, odmah do ulice. Na drugom nema ni traga od torbe. Čovek koji je napravio snimak kaže da je između prve i druge slike prošlo sat vremena.

Drugi građanin je istoj televiziji, takođe, poslao video-snimak sa lica mesta, a agenti FBI ih proučavaju. Čovek je snimao sa prozora kancelarije iznad mesta eksplozije i zabeležio trenutak neposredno posle ekplozije. Vidimo da su skoro svi ljudi skamenjeni, mnogi čuče pogureni na trotoaru, zaglunuli ili povređeni. Samo se jedan muškarac ponaša potpuno drugačije - beži u suprotnom smeru od svih ostalih.

Obučen je u crno, pantalone su mu potpuno pocepane, u fronclama, gleda čas levo, čas desno, a zatim se trkom udaljava. Detektivi su ragovarali s čovekom koji je napravio snimak.

"Vidite kako ta osoba zapravo beži sa mesta nesreće. Za to su moguća dva razloga: ili je povređen, pa uspaničeno želi da se skloni, ili beži jer je umešan", rekao je istražitelj.

FBI je apelovao na građane da su istražiteljima potrebne takve informacije i snimci dok pokušavaju da sklope sliku onoga što se desilo.

S obzirom da još uvek niko nije preuzeo odgovornost za napad, motiv predstavlja priličnu misteriju, pa je spektar "potencijalnih sumnjivaca" prilično širok. Agencije prenose da je policija u Bostonu ponudila nagradu od 50.000 dolara za informaciju koja bi pomogla u hapšenju osumnjičenih.

Sreda 17.04.2013. 20:04
Sve mogu da razumem, ali one idiote koji su juce napravili mini-maraton u znak "saosecanja i podrske americkom narodu" pred americkom ambasadom u Beogradu, e to... to je vrhunac poltronskog slugeranjstva! One ljude bih zaista tukao. Usranom motkom.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online