Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 03.04.2013.
21:11
Telegraf A

Za svakog petog republikanca Obama je "antihrist"

Jedna od pet osoba koji glasaju za republikance veruje da je Barak Obama "antihrist" dok trećina Amerikanaca veruje da o sudbini sveta određuje mala grupa ljudi.

Ameri veruju u teorije zavere
 

Nacionalno istraživanje otkrilo je da 37 odsto Amerikanaca smatra da je globalno zagrevanja prevara, dok 11 odsto veruje da je vlada dozvolila da se desi teroristički napad na Ameriku 11. septembra.

Iznenađujući rezultati deo su obimne studije koje je za cilj imala da sazna kako političko opredeljenje može da utiče na verovanje u brojne teorije zavere. Rezultati su otkrili da 34 odsto republikanaca veruje da svet kontroliše tajna grupa u poređenju sa 35 odsto nezavisnih glasača i 11 odsto demokrata.

Pogledajte još neke od rezultata:

- 6 odsto glasača veruje da je Osama Bin Laden i dalje živ

- 21 odsto glasača tvrdi da se NLO srušio u Rozvelu 1947. godine i da je vlada to zataškala

- 28 odsto glasača veruje da svet kontroliše mala grupa ljudi

- 28 odsto glasača veruje da je Sadam Husein imao veze sa napadom na Ameriku 11. septembra

- 7 odsto glasača veruje da je sletanje na Mesec bilo lažirano

- 29 odsto glasača veruje u postojanje vanzemaljaca

- 9 odsto glasača veruje da država ubacuje fluor u vodu iz zlokobnih razloga a ne samo zbog zdravlja zuba

- 4 odsto glasača veruje da “ljudi gušteri” kontrolišu društvo zahvaljujući političkoj moći

- 14 odsto glasača veruje u Bigfuta

- 15 odsto glasača veruje da mediji ubacuju tehnologiju za kontrolu uma u svoje televizijske signale

- 5 odsto veruje da su isparenja koja se vide u vazduhu iza aviona zapravo hemikalije koje država izbacuje iz zlokobnih razloga

Dok ukupno 44 odsto Amerikanaca smatra da je Bušova administracija namerno prevarila narod u vezi sa oružjem za masovno uništenje u Iraku u pokupaju da započne rat u Iraku, kada pogledamo političko opredeljenje to se svodi na 72 odsto demokrata i 27 odsto republikanaca.

I druge teorije zavere sakupljaju slične poklonike – svega 23 odsto demokrata veruje da je globalno otopljenje prevara, dok više od polovine republikanaca misli da je u pitanju mit.

Čak 33 odsto republikanaca veruje da je Sadam Husein na neki način bio povezan sa napadom na Ameriku 11. septembra, sa time se ne slaže čak 78 odsto demokrata.

Pojedine teorije zavere podjednako su verovatne za obe grupe, tako da 51 odsto Amerikanaca veruje da je postojala velika zavera sa ciljem da se ubije Džon Kenedi, dok svaki deseti smatra da je Veliko stopalo (bigfut) stvaran. Ukupno 29 odsto glasača takođe veruje u vanzemaljce, dok 21 odsto misli da se u Rozvelu zaista srušio vanzemaljski svemirski brod.

POVEZANE VESTI

Sreda 03.04.2013. 21:17
Svako se ponosi svojom nacijom, pa i izmišljenom...osim budala!?
Sreda 03.04.2013. 21:20
НАТО-ТЕРОР-ЕВРОПСКА УНИЈА И УЈЕДИЊЕНЕ НАЦИЈЕ СУ СИГУРНА СМРТ, СМРТ СРБИЈЕ !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online