Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Petak 29.03.2013.
02:42
Beta A

SAD kritikuju Rusiju zbog "lova na veštice"

Moskva se upustila u "lov na veštice" protiv nevladinih organizacija (NVO) što vodi "rusku demokratiju u pogrešnom pravcu", izjavila je u četvrtak u Vašingtonu portparol Stejt departmenta.

Stejt department osudio Rusiju zbog lova na Nevladine organizacije

Vašington je zabrinut zbog inspekcijske kampanje "bez presedana" u bar stotinu ruskih i stranih NVO, rekla je Viktorija Nuland novinarima.

"Ta inspekcija izgleda da je usmerena u podrivanje važnog rada civilnog društva širom te zemlje", rekla je ona. "Razmere inspekcije nas zabrinjavaju i pomišljamo da je to neka vrsta 'lova na veštice' ", rekla je zvaničnica, dodavši da obrazovne ili verske organizacije ne podležu novom zakonu koji se odnosi na finansiranje rada.

Zakon koji je stupio na snagu krajem 2012, nekoliko meseci po povratku predsednika Vladimira Putina u Kremlj, zahteva da NVO koje su primaoci novca iz inostranstva i imaju političku aktivnost, moraju da se registruju kao "strani agenti" i da se tako predstavljaju.

Prekršioci mogu biti kažnjeni sa do do dve godine u radnom logoru. Nijedna NVO se do sada nije tako registrovala. "Taj zakon je veoma restriktivan", rekla je Nuland. "On vodi rusku demokratiju u pogrešnom pravcu".

Rusko Ministarstvo inostranih poslova je u četvrtak odbacilo kritike Zapada zbog inspekcije NVO koju je predsednik Putin opravdao kao zakonsku "obavezu".

POVEZANE VESTI

Petak 29.03.2013. 03:06
Zakon koji je stupio na snagu krajem 2012, nekoliko meseci po povratku predsednika Vladimira Putina u Kremlj, zahteva da NVO koje su primaoci novca iz inostranstva i imaju političku aktivnost, moraju da se registruju kao "strani agenti" i da se tako predstavljaju. "Taj zakon je veoma restriktivan", rekla je Nuland. "On vodi rusku demokratiju u pogrešnom pravcu". И? Укинуће те им право да пишају у вашим писоарима по свету? Пишају они сада по вашим слугама из НВО-а , а сутра...
Petak 29.03.2013. 08:34
Наравно да би САД-у одговарало да формално или неформално има што већи утицај у Русији, што ће рећи да Русију држи под контролом тако да није у стању да угрози империјалистичке тежње САД и довољно су лицемерни, дрски и безобразни да на овакав начин бране то своје ''право''. Ал' не лези враже. Време апсолутне доминације САД на планети неумитно пролази, свиђало се то њима и њиховим савезницима или не.
Petak 29.03.2013. 08:57
Vasa briga je najbolji dokaz da su sve nevladine organizacije finansirane od americke vlade i da su bar na taj nacin prilicno vladine organizacije a vlada se zove 'State Department'.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online