Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 24.03.2013.
17:03
Beta A

Prijatelji Berezovskog: Bio je depresivan, ali ne bi se ubio

Prijatelji ruskog tajkuna Borisa Berezovskog, preminulog juče u Londonu, navode da im se činilo da je on poslednjih meseci bio u depresiji, ali i da ne veruju da se on ubio niti da je od ruskih vlasti tražio dozvolu da se vrati u tu zemlju.

"Živeo pod velikim stresom, bio je depresivan, melanholičan, nije ličio na onog Borisa koga smo znali tokom ovih godina", rekao je Aleksandar Goldfarb, šef Međunardne fondacije za civilne slobode (IFLC) iz Njujorka, koju je taj tajkun osnovao još 2000. kako bi pomagao nevladinim organizacijama u Rusiji.

Prvi milijarder u postsovjetskoj eri: Boris Berezovski

Berezovski je zbog sukoba sa ruskim liderom Vladimirom Putinom od 2003. živeo u Londonu, gde je imao status političkog izbeglice. Goldfarb je, povodom navoda da je Berezovski pisao Putinu, tražeći oproštaj za svoje greške i dozvolu za povratak, izrazio veliku sumnju da takvo pismo postoji.

Neposredno po objavljivanju vesti da je Berezovski pronađen mrtav, Putinov portparol Dmitrij Peskov saopštio je da je pokojni ruski tajkun "pre oko dva meseca" uputio pismo Kremlju.

"Dok Peskov i njegov šef ne pokažu faksimil tog pisma, ne možemo ništa da kažemo, jer ti ljudi lažu čim zinu", kazao je Goldfarb, sovjetski dišident u egzilu od 1975. godine.

Peskov je, međutim, za Interfaks rekao da je pismo bilo upućeno lično Putinu i da samo on može da odluči da li će to pismo javno pokazati ili ne. Andrej Sidelnikov, koji je kao i njegov prijatelj Berezovski emigrirao u London početkom 2000-ih godina, takođe je odbacio navode o samoubistvu tajkuna i njegovog približavanja Kremlju. "Nemoguće je da je on počinio samoubistvo, oni koji ga znaju, znaju da je to nemoguće", kazao je Sidelnikov.

On je takođe, kao izmišljene, odbacio i navode o pismu upućenom Putinu. Lider Liberalno demokratske partije Vladimir Žirinovski izjavio je da je Berezovski bio spreman da se vrati u Rusiju pod bilo kakvim uslovima, prepričavajući kako ga je slučajno sreo u januaru tokom odmora na Crvenom moru.

U intervjuu objavljenom u subotu uveče na sajtu ruskog izdanja časopisa Forbs, Berezovski je navodno rekao da "njegov život nema više smisla". Berezovski je pre par meseci izgubio sudski spor sa drugim poznatim ruskim tajkunom - Abramovičem ,vredan par milijardi dolara, ali se nije žalio da mu preti bankrot zbog toga.

POVEZANE VESTI

Nedelja 24.03.2013. 19:10
Мислио је да ће га Енглези тетошити и стално причати како је Путин неваљао, зао и да је добро што је побегао у Британију. Међутим енглези су га лепо искористили па одбацили и ето депресије.
Ponedeljak 25.03.2013. 07:35
Malo mu pripomogli:..
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online