Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 22.03.2013.
14:36
B92 A

CIA: Znate da uvek znamo gde ste?

"Svesni ste činjenice da neko sve vreme zna gde ste vi, jer nosite sa sobom telefon, čak i kada je on isključen. Znate to, nadam se? Da? Pa, trebalo bi“, izjavio je 20. marta šef tehnološkog odseka CIA-e.

Foto: Ilustracija
 

Gostujući na tehnološkoj konferenciji "GigaOM's Structure: Data conference“ u Njujorku, Ajra "Gas" Hant govorio je o načinima na koji ta agencija prikuplja podatke i njihovom značaju.

"Bilo koji podatak dobija na vrednosti tek onda kada možete da ga povežete sa nečim što će se dogoditi u budućnosti“, objasnio je Hant, dodajući da je svet sve više preplavljen porukama, tvitovima i video zapisima, i da CIA želi da sakupi sve to.

"Vi ste hodajuća platforma sa senzorima", kazao je Hant okupljenim zaljubljenicima u tehnološke novotarije, primećujući da svi imaju telefone i tablete sa kamerama, detektorima svetla, dodacima za geo-lociranje...

"Svesni ste činjenice da neko sve vreme zna gde ste vi, jer nosite sa sobom telefon, čak i kada je on isključen. Znate to, nadam se? Da? Pa, trebalo bi!"

Iako je malo vremena posvetio zaštiti podataka u online sferi, Hant je napomenuo da se tehnologija danas toliko brzo razvija, pa bi svi trebalo da se upitamo šta su naša prava i ko poseduje podatke o nama.

Njegovo predavanje dolazi svega nekoliko dana nakon što je objavljeno da je CIA sa Amazonom potpisala desetogodišnji ugovor, vredan šesto miliona dolara, koji se tiče razvoja cloud servisa. Iako nije potvrdio pisanja medija, Hant je u više navrata govorio o cloud servisima i njihovom značaju u današnjem svetu.

Tokom svog govora dotakao se i razvoja aplikacija za mobilne telefone, dodatno raspirujući debatu šalom o distopijskoj budućnosti u kojoj će samoupravljajući automobili terati ljude da idu po namirnice u prodavnice.

POVEZANE VESTI

Petak 22.03.2013. 16:43
Izvucete SIM Kartu i nemaju vise poima gde ste. Prosto ko pasulj bagro americka.
Petak 22.03.2013. 17:05
jedan vic : sastali se francuz , amerikanac , turčin i srbin. Srbin ih pita na šta se najviše ponosni. Francuz odgovara : na francuske žene koje su senzualne i lepe, turčin : na turske ćilime. Amerikanac : na CIA , ona sve zna u svetu. A ti srbine ? Ja sam ponosan što sam srbin. Kako to ? ga pita amerikanac. Pa lako , sinoć sa vodio ljubav sa francuskinjom na turskom ćilimu, a CIA nije imala pojma za to ! CIA sve zna, da ,da , samo Alkaida je probudila sa sa onim "dronovima" što su roknuli u bliznakinje !!!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online