Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 11.03.2013.
16:03
Alo! A

Kraljica uz gejeve!

Britanska kraljica Elizabeta Druga danas će prvi put od kada je pre 61 godinu došla na vlast otvoreno podržati prava homoseksualaca! Njeno obraćanje javnosti u kojem će pozvati na poštovanja prava gej osoba i jednakost među polovima biće direktno prenošeno na televiziji. Kraljičin govor će imati cilj da se povećaju ljudska prava i standardi življenja u svim zemljama članicama Komonvelta.

Britanska kraljica Elizabeta Druga će prvi put od kada je pre 61 godinu došla na vlast otvoreno podržati prava homoseksualaca
 

Ujedno, ovo će biti i prvi nastup kraljice u javnosti od kada je prošle nedelje na kratko bila smeštena u bolnicu zbog problema sa stomakom. Stručnjaci obraćanje kraljice već nazivaju "Magna kartom 21. veka".

Najsnažnije se protivimo svim formama diskriminacije bilo da se ona zasnivaju na polu, rasi, boji kože, političkim uverenjima ili na nekim drugim osnovama”, navodi se u govoru koji su juče objavili pojedini britanski mediji.

Gej je okej

Izvori bliski kraljevskoj porodici tvrde da je Elizabeta Druga svesna mogućih implikacija koje će njen govor izazvati:

- Uticaj kraljičinog stava o homoseksualcima i pravima žena ne bi trebalo da bude potcenjen. Ništa ovako progresivno nije bilo odobreno ni u Ujedinjenim nacijama. Neobično je i to što će kraljica zatražiti da se potpišu dokumenta u javnosti, rekao je anonimni diplomatski izvor.

Izjenačavanje prava žena u Velikoj Britaniji znači i to da će ukoliko Kejt Midlton, supruga princa Vilijama, prvo rodi ćerku ona biti buduća kraljica.


Do sada su prema zakonu prvorođeni sinovi imali pravo nasledstva ili ženska deca ukoliko kraljevski par nema muškog naslednika. Pitanje prava gej populacije postaje sve važnije i u britanskoj spoljnoj politici. Premijer Dejvid Kameron je suspendovao svu pomoć za Malavi zbog diskriminacije homoseksualaca, a sličan potez je najavio i za Ugandu i Sudan.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 11.03.2013. 19:28
koliko se samo forsira prica o homoseksualcima.Sta zna obican ili prosecan englez sta da misli povodom toga,zato je tu kraljica koja ce mu to podrobno objasniti.
Utorak 12.03.2013. 08:05
sve sto nije normalno treba lijecit a ne podrzavat.ako treba podrzavat sto nije normalno onda treba podrzat i one koi siluju jer i to nije normalno.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online