Ponedeljak 20. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 26.02.2013.
14:12
24sata.rs A

Devojčica ima 6 godina, a izgleda kao baka

Adalija Rouz (6) iz američke države Teksas uživa u pevanju i igranju, ali za razliku od drugih vršnjaka njeni dečiji hobiji su je učinili poznatom, tako da trenutno ima 6 miliona prijatelja na Fejsbuku i svakodnevno dobija hiljade pisama. Razlog za ovoliku popularnost je retka bolest progerija, zbog koje Adalijino telo stari nekoliko puta brže nego što je to normalno, a životni vek obolelih je 13 godina.

Neki smatraju da mama male Adalije pravi grešku ekspponirajući devojčicu na Internetu
 

Adalija je teška samo 6 kilograma, otprilike isto koliko ima njen mlađi brat Marko koji je još beba. Nema kosu, pa druga deca nekad misle da je dečak. Zbog bolesti nije sposobna da sama silazi niz stepenice ili da ide u školu jer joj treba konstantna nega.

Devojčica je postala internet senzacija u maju prošle godine kada je njena majka odlučila da napravi stranicu za nju na Fejsbuku kako bi bila u kontaktu sa prijateljima i porodicom. Na stranici se nalazilo desetine njenih slika, kao i video snimci na kojima peva pesmu "Ice, Ice baby" i igra uz Gangnam stajl, koji je sam privukao više od 66 komentara za 30 minuta, od čega je većina bila pozitivna. Međutim, bilo je tu i krajnje bezosećajnih i okrutnih ljudi koji su pisali da je "ovo čudo trebalo biti abortirano".


Jula prošle godine Internetom se proširila vest da je devojčica umrla, a nejna majka Natalija uspela je da nađe mladića Karla Šerbruna koji je proširio trač. Kaže da se ni malo ne kaje zbog onoga što je uradio. 

"Nisam to hteo ovako da vam kažem, ali jedino ćete tako shvatiti! Kad god stavite slike svog deteta i pustite je da se oblači u te blesave kostime u kojima igra na snimcima, vi pravite od vašeg bolesnog deteta nakazu koja služi za zabavu na Internetu", odgovorio joj je mladić preko telefona.

Majka Natalija kaže da je uspela da zaštiti Adaliju od loših komentara i zlostavljanja zajednice, jer smatra da njena ćerka nikad nije bila srećnija, a i sama Adalija priznaje da jako uživa u pažnji.

Utorak 26.02.2013. 14:20
Kako god da izgleda, ona je samo dete. Na zalost, bolesno dete koje nema jos mnogo godina zivota. Zao mi je sve bolesne dece, pa i ove malecke.
Utorak 26.02.2013. 18:53
zasto me ne cudi sto su sve retke bolesti u americi,eksperimentisu na ljudima kojekakve preparate sto dovodi do mutiranja celija,ne bih tu iskljucio ni ovu genetski modifikovanu hranu.....pa zasto ameri imaju najjaci izvoz zitarica,bas zbog GMO ona ima vece prinose ali te prinose ovako naplacuje
Sreda 27.02.2013. 08:17
Ako nju čini srećnom to eksponiranje, onda nije greška.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online