Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 08.02.2013.
13:56
Vestionline A

SAD u panici čekaju istorijsku oluju!

Severoistočna obala Sjedinjenih Država sprema se danas za veliku snežnu oluju koja bi mogla da dostigne rekordne razmere, a meteorolozi predviđaju da će pasti više od pola metra snega duž gusto naseljenog pojasa od Njujorka do Bostona.

Do istorijske oluje doći će zbog sudaranja dva velika ciklonska sistema, što će dovesti do pojave olujnih vetrova i velike količine snežnih padavina
 

Stanovništvo je napravilo zalihe hrane i drugih potrepština a putari su pripremili za posipanje puteva.

Oluja stiže danas od Velikih jezera do delova Nove Engleske, oblasti na severoistočnoj obali SAD koja obuhvata šest država. Strahuje se da će snežne padavine izazvati prekide struje i saobraćajni haos, a najsnažniji udari oluje očekuju se sutra istočno od Kejp Koda, blizu Bostona.

U Bostonu, Providensu i Roud Ajlendu danas su zatvorene škole, a aviokompanije otkazale su 2.600 letova i očekuje da će biti još otkazivanja.

Sneg će početi da pada jutros po lokalnom vremenu a najjače padavine očekuju se sutra. Vetar bi mogao da dostigne jačinu do 105 kilometara na čas.

Strahuje se da će biti poplava u priobalnim delovima koji se još oporavljaju od super oluje Sendi u oktobru.

Njujork očekuje 35 centimetara snega i gradonačelnik Majkl Blumberg javio je da su u pripravnosti mašine za raščisćavanje snega i 250.000 tona soli.

"Nadamo se da meteorolozi preuveličavaju količinu snega koja će pasti, ali nikad se ne zna", rekao je Blumberg.

Upozorenja za snežne oluje data su za delove Nju Džersija i Long Ajlenda, kao i u delovima Nove Engleske, gde se nalazi šest američkih država, uključujući Masačusets, Roud Ajlend, Konektikat, Nju Hempšir, Mejn i Vermont.

Predviđa se da će ova snežna oluja biti među 10 najjačih koji je pogodila oblast Nove Engleske.

Gradonačelnik Bostona Tomas Menino pozvao je poslodavce da razmisle o tome da dopuste zaposlenima da ostanu kod kuće kako bi smanjili rizik da ostanu zarobljeni u saobraćaju.

U Njujorku, gde su još uvek sveža sećanja na oluju Sendi, škole su za sada otvorene, a građanima je rečeno da se pripreme na najgore. "Zbog mogućih prekida struje i saobraćajnih poteškoća, Njujorčanima se savetuje da naprave zalihe, među kojima i zalihe lekova", rekao je gradonačelnik Majkl Blumerg.

POVEZANE VESTI

Petak 08.02.2013. 14:21
све је то исто , влада из сенке како се понаша према нама , још горе се понаша према њима, стом разликом што су њихови домаћи већ одавна отупели и заглупели , а ми се још и копрцамо ..(за сада)
Petak 08.02.2013. 17:32
Neka im malo, ali samo da ne bude ljudskih zrtava... djavo nek ih nosi, al opet se ne treba nadati da ljudi tamo ginu, nisu oni krivi sto su glupi, ispranih mozgova(al su krivi sto su jako neobrazovani).
Petak 08.02.2013. 16:47
E...VI SRBI EM STO STE ZAOSTALI, NEGO STO SE NAZAUSTAVLJIVO TRUDITE DA UVEK DRUGOM NESTO KAZETE LOSE... Amerikon ne vlada narod, nego familija milijardera, svetska banka, wall streat i bilderberg grupa...to je mala ekipa koja sve drzi u svojim rukama... E sad mi objasnite, sta vam je jedan narod uradio? Prvo otputujte do Amerike, raspitajte se kako se tamo zivi...zaobidjite New York i ostale metropole, pa kada se vratite u nasu jadnu Srbendu, objavite utiske. HVALA
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online