Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Četvrtak 07.02.2013.
00:14
Alo A

Učiteljica postala snajperista, sveti se Asadovim vojnicima!

U kožnim čizmama sa visokom petom i zlatnim narukvicama, Gevara, kako je zovu njeni saborci, je poslednja osoba za koju biste očekivali da će se nalaziti u samom centru civilnog rata u Siriji. Međutim, ova bivša učiteljica engleskog jezika je pronašla novu slavu na ulicama Alepa, gde je većina ljudi jednostavno naziva ženom snajperistom.

Učiteljica zbog svoje neustrašivosti dobila nadimak Gevara po argentinskom revolucionaru Če Gevari
 

Gevara, nazvana prema argentinskom revolucionaru, mirno sedi u ruševinama Alepa i vreba svoje mete – vojnike predsednika Bašara al-Asada.

Iako odlazak na prve borbene linije i nije prihvatljivo ponašanje za jednu ženu u konzervativnoj muslimanskoj zemlji, tridesetak muškaraca i dečaka u njenoj grupi kažu da je ona zaslužila svoje mesto među njima.

- Kada vidim da je ubijen neko od mojih prijatelja iz grupe, osećam da moram uzeti oružje i osvetiti se - kaže Guevara.

Ovu 36-godišnjakinju motiviše smrt njene djece, 10-godišnje ćerke i 7-godišnjeg sina, koji su pre nekoliko meseci ubijeni u vazdušnom napadu.

Kako kaže, sada oseća potrebu da ubija vladine vojnike. Njen posao zahteva strpljenje, brzinu i inteligenciju.

Gevara nekada provede i po nekoliko sati na jednom mestu čekajući vojnike da izađu na ulice. Sa svojih pozicija posmatra ljude na ulicama, ali puca samo onda kada se u blizini ne nalaze civili.

- Osećam se dobro nakon svakog pogotka. Iako ne znam jesam li ih ubila ili ne, kad god pogodim nekog vojnika obradujem se - kaže Gevara.

Iako kaže da ju je borba na ulicama Alepa očvrsnula, Gevara priznaje da se često tokom noći budi uplakana zbog smrti svoje dece.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 07.02.2013. 00:18
Muka od coveka svasta napravi
Četvrtak 07.02.2013. 07:42
Tesko opterecuje svoju dusu sa osvetom i ubistvima.
Četvrtak 07.02.2013. 10:25
Prava stvar, u Alepu zivi vise od pola miliona hriscana koji su svi pristalice kao i vecina normalnih muslimana. Druga stvar, revolucija je protiv siromastva a tesko to da shvatim u alepu koji je bio pre dve godine najbogatiji grad u Siriji i cak od najbogatijh na Biliskom Istoku zbog industrije i trgovine. Trca stvar, zasto samo prenosite price o teroristima kao da su vladini vojnici duhovi. Vladini vojnici koji su iz svih vera Sirije su heroji ali jos uvek zapad ne razume kako moze muslimani da budu normalni i da odbijaju radikalzma. Ne razume kako hriscani ratuju sa muslimanima protiv NATO-a.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online