Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 21.01.2013.
03:23
AAP A

Makedonci akteri krvavih obračuna

Policija regiona Ilavora na putu je da rasvetli niz zločina u makedonskoj zajednici. Prošle nedelje, uhapšena su četvorica osumnjičenih, kao rezultat višemesečne istrage ubistva Darka Jančeskog (32) koji je preminuo u bolnici u Vulongongu pošto je u bašti ispred svoje kuće u Berkliju pogođen sa više hitaca, 14. aprila 2012.

Sahrana Darka Jančeskog
 

Policija je u utorak uhapsila i podnela krivične prijave protiv Metjua Pola Viginsa (24) iz Blekbata, kao i Roberta Nikolovskog (38) osumnjičenog za organizovanje napada na Jančeskog. Dva dana kasnije, uhapšeni su i Derek Skot Ferguson (27) i Kristofer Meden (25), obojica iz Horslija.
 

PREMINUO U BOLNICI: Darko Jančeski

Policija tereti Viginsa da se na motociklu dovezao do kuće Jančeskog i razgovarao s njim pre nego što je mu je u grudi i telo ispalio tri hica.


Policija istovremeno istražuje oružani napad na dvojicu Viginsovih rivala koju su, kao Jančeski, kako se veruje, bili angažovani u iznuđivanju novca i distribuciji amfetamina i kokaina. Sve žrtve su makedonskog porekla.


- Ovo je podzemlje regiona Ilavora - kaže detektiv odeljenja za ubistva, inspektor Dejvid Lejdlou za AAP.


Tokom Viginsovog napada na Jančeskog, otac napadnutog izašao je napolje i sukobio se s njim. Vigins je dobio više udaraca u lice pre nego što je pobegao sa lica mesta, navodi policija. Tokom sukoba, ispustio je kacigu, sunčane naočare i oružje, a motocikl kojim se dovezao nađen je kasnije.


Drugi optuženi, Robert Nikolovski, brat je Gorana Nikolovskog (35) za kojeg policija pretpostavlja da je mrtav, pošto je njegov automobil nađen zapaljen samo dan pošto je on nestao iz svoje kuće u Ananderi, 31. oktobra 2011.
- Verujemo da su ove dve osobe verovale da je Jančeski ubio Nikolovskog - ističe Lejdlou.

NESTAO BEZ TRAGA: Goran Nikolovski
 


Nikolovski je bio poznat i kao saradnik pokojnog Saše Ristevskog (37) i obojica su bili u zatvoru zbog trgovine drogom.
- Za to vreme, njihovo prijateljstvo i naklonost su nestali, a oni su, po izlasku, postali rivali - navodi inspektor.


Mesec dana pre nego što je Nikolovski ubijen, trojica ljudi suočila su se s Ristevskim u bašti kuće njegovih roditelja u Lejk Hajtsu, gde je on pogođen iz neposredne blizine.

 

Rano za optužnice


Detektivi su identifikovali ubice, ali imaju još dosta posla pre nego što podignu optužnice.

UBIJEN PRED RODITELjSKOM KUĆOM: Saša Ristevski
 


- U ovom području već prilično dugo se diluje droga. Samo je pitanje pravca u kojem će se taj biznis razvijati i kada će jedni pokušati da uklone one druge koji im smetaju - navodi policija.


Policija takođe navode da se istraga o smrti Saše Ristevskog i nestanku Gorana Nikolovskog nastavlja.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online