Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 13.01.2013.
09:10
Blic A

Monstrum seksualno zlostavljao i dete koje je umiralo

Novi detalji strašne prošlosti nekadašnjeg voditelja Bi-Bi-Sija Džimija Sevila izlaze na površinu, prenosi britanski San. Kako se navodi u policijskom izveštaju, jedna od žrtava njegovog seksualnog zlostavljanja bilo je i jedanaestogodišnje bolesno dete u dečijoj bolnici "Great Ormond Street " u Londonu koje je svom rođaku neposredno pre smrti otkrilo zločin.

Monstrum koji se krio iza svoje popularnosti
 

Jedan od najuglednijih voditelja Bi-Bi-Sija šezdesetih godina prošlog veka za svoje zločine je koristio status slavne ličnosti i svoj dobrotvorni rad pa su se njegove protivzakonite radnje dešavale u prostorijama britanske medijske kuće i u bolnicama u kojima se Sevil bavio humanitarnim radom.

Poznato televizijsko lice koje je preminulo 2011. do svoje 84. godine počinilo je 214 nelegalnih napada, od čega 34 silovanja i 126 neprimerenih radnji.

Džimi će to popraviti

 

Sevil je bio veoma popularan sedamdesetih i osamdesetih godina kao voditelj muzičke emisije "Top ov d pops” i dečjeg programa "Džimi će to popraviti”.

 

Radio je i kao promoter za oko 200 maratona organizovanih u humanitarne svrhe. Zbog dobrotvornog rada kraljica Elizabeta Druga ga je proglasila za viteza.

 

Slično priznanje dobio je i od pape Jovana Pavla Drugog, koji ga je 1990. proglasio za papskog viteza.

Nekada najveća zvezda Bi-Bi-Sija za svoje žrtve birala je uglavnom ženske osobe, koje su u 73 odsto slučajeva bile maloletne. Najstarija među njima imala je 47 godina, dok je najmlađa žrtva bio osmogodišnji dečak.

Tromesečna policijska istraga je pokazala da se prvi zločin dogodio 1955. godine, a poslednje u nizu krminalnih dela 2009. što pokriva njegovu celuokupnu karijeru televizijskog i radijskog voditelja.

Njegovi zločini dostigli su vrhunac od 1966. do 1976. godine kada je Sevil bio u svojim četrdesetim.

"Cela ova prljava stvar pokazuje kako mogu biti tragične posledice kada se bolesni porivi udruže sa moći. Sevil je koristio svoju poziciju kako bi zlostavljao druge. Moramo da naučimo lekciju kako bismo obezbedili da se ovako nešto voše ne ponovi, nijedna druga osoba ili organizacija nije odgovorna za ove zločine jedino Sevil", rekao je Piter Splinder, šef Skotland jarda.

Detektiv Dejvid Grej je istakao da je Džimi Sevil svaki minut svakog dana razmišljao o zlostavljanju.

"Koristio je svaku priliku jer je bio 'programiran' da tako reaguje, pročitao sam na stotine izjava njegovih žrtava i brutalnost njegovih prekršaja je ogromna", izjavio je Dejvid Grej.

Primera njegovog zaprepašćujućeg ponašanja ima veoma mnogo. Radeći kao volonter u bolnici "NHS" napao je ukupno 22 osobe, a onda još 16 ljudi u bolnici "Leeds General Infirmary". Koristeći svoje ime uspevao je da se u zdravstvenim ustanovama približi bolesnoj deci i odraslim osobama. Pored bolnica žrtve je pronalazio u školama, njihov broj je dostizao i do nekoliko stotina.

Policijski izveštaji bili su zatrpani prijavama sekslualnog zlostavljanja. Nažalost, žrtve su često odustajale od tužbi. Kada su neki tragovi upućivali na voditelja, on je negirao bilo kakvu povezanost sa zločinima. Budući da nije bilo dovoljno dokaza, proces je do nedavno bio zatvoren.


Nekoliko grupa aktivista zalažu se za institulizaciju borbe protiv poznatih pedofila koji koriste svoju moć i položaj da zataškavaju svoje zločine i da kontrolišu sve oko sebe.

Porodica Džimija Sevila je povodom nemiliih događaja izjavila da će pročitati sve detalje policijskih izveštaja i da će nakon toga izdati saopštenje.

POVEZANE VESTI

Nedelja 13.01.2013. 12:01
Типичан производ демократије и љигаваца енглеза и јудејаца власника телевизија(јок нису знали него су га пустили да то ради јер им је доносио зараду)!
Nedelja 13.01.2013. 15:40
Policijski izveštaji bili su zatrpani prijavama sekslualnog zlostavljanja. Nažalost, žrtve su često odustajale od tužbi. Kada su neki tragovi upućivali na voditelja, on je negirao bilo kakvu povezanost sa zločinima. Budući da nije bilo dovoljno dokaza, proces je do nedavno bio zatvoren. Некоме треба коментар на ово? То је велика демократска земља! Е, АЛИ У ЊИХОВОЈ ДЕМОКРАТИЈИ АКО ТИ КРАЉИЦА И ПАПА ДАЈУ БЕФЕЛ МОЖЕШ ДА СИЛУЈЕШ КОГА ХОЋЕШ! Некажњено!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online