Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Nedelja 13.01.2013.
07:29
Telegraf rs A

"Okupatori na Kosovu muče Srbe!"

Italijanski komunistički dnevnik “Rinašita” objavio je tekst pod naslovom “Okupatori na Kosovu muče Srbe”, u kome se opisuje poslednji incident kada je Kosovska policija uhapsila u ponedeljak desetoricu mladića srpske nacionalnosti, koji su sa direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandrom Vulinom krenuli na božićnu liturgiju u manastir Gračanicu.

Prisutna velika tenzija između Albanaca i Srba u marionetskoj državi Kosovo dodatno se uvećala nakon hapšenja devetorice Srba u Gračanici - navodi komunistički dnevnik "Rinašita"
 

"Stalno prisutna velika tenzija između Albanaca i Srba u marionetskoj državi Kosovo dodatno se uvećala nakon hapšenja devetorice Srba u Gračanici. Miladići, koji su bili u pratnji funkcionera Vlade Srbije, trebalo je da posete manastir Gračanicu za vreme pravoslavnog Božića. Jedan od njih Darko Vlasaj, koji je pretučen, rekao je da su ga pripadnici policije Kosova zlostavljali", navodi italijanski dnevnik.

U članku se opisuje tortura koju je Vlasaj preživeo u toaletu, gde je pretučen.

"Mene su tukli dok sam bio u toaletu, govorili su mi da to rade da ja nikada ne bih imao decu. Stavili su mi lisice na ruke, raširili noge i nemilosrdno udarali. Bilo ih je dvojica, terali su me da se umivam kako bih osvežio lice i zapretili mi da nikome ne smem da kažem da su me tukli", rekao je Vlasaj, a prenosi italijanski dnevnik.

“Rinašita” zaključuje tekst konstatacijom da na Kosovu još dugo neće doći do mira, jer “okupatorske snage koje su na Kosovu otvoreno podržavaju Albance, dok se na Srbe vrši veliki pritisak kako bi napustili svoja vekovna ognjišta”.

POVEZANE VESTI

Nedelja 13.01.2013. 11:11
To sto pisu italijanski komunisti nasi korumpirani izdajnici, na celu sa g. diplomom, ne smeju ni da prepricaju a kamoli da ponove, jer ukinuce im odmah konto u Svajcarskoj, tako stoji u ugovoru. Patrijarha da ne racunam, to njemu ni ne kazu da kaze, niti nesto slicno, sacuvaj Boze, on mora nekog novog nepodobnog da proganja i rascinjuje, ni sam ne zna zasto, ponavljajuci "papa, papa.....". A akademici nasi, pa njih to nimalo ne dodiruje, oni uglavnom pricaju o prostati.
Nedelja 13.01.2013. 12:22
Meni nije jasno da li nase vlade zbog EU integracija izbegavaju princip reciproteta.Pa ako siptari putuju preko Srbije u Evropu,ne mogu bez nasih tablica jer KiM je sastavni dio Srbije.Ima jos nacina da im zagorcavaju zivot ako je potrebno samo ako hoce.
Nedelja 13.01.2013. 16:19
Okupator je jedini ispravan,izraz za NATO snage na Kosovu,a ne mirovne snage, kako nam mazu oci nasi mediji.Silom su zauzeli Kosovo,silom gaotimaju,provode teror nad Srbima,unistavaju srpsku kulturu.Sta jos mogu da rade da bi ih i mi poceli zvati OKUPATOROM?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online