Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 14.01.2013.
02:36
AAP A

Stihija mimoišla dečji kamp

Brzom i pravovremenon intervencijom vatrogasnih službi u petak je ugašen požar u popularnom banjskom kraju Viktorije, kod mesta Dejlsford. Ovaj požar bio je još jedno upozorenje stanovnicima na opasnost koju donosi izuzetno toplo vreme, koje se sredinom nedelje već u sredu ili četvrtak očekuje u državi.

Foto: Ilustacija
 


Lekarsku pomoć primilo je troje mališana koji su se žalili na disajne probleme zbog koncentracije dima, dok je požar divljao pored dečjeg kampa u Blempijedu kod Dejlsforda. Tamo je boravilo oko 100 mališana školskog uzrasta i niko nije povređen.

Izbegavajte alkohol i kafu

Osobama koje će tokom vrućina odlaziti da prate teniske mečeve savetuje se da se zaštite od sunca nanošenjem preparata za sunčanje, nošenjem kapa i šešira, kao i obavezno da uzimaju dosta tečnosti. Strogo se savetuje izbegavanje alkohola i kontrola konzumiranja kafe i napitaka s kofeinom.

Načelnik Vatrogasne službe u Viktoriji Krejg Lepsli istakao je kako su žitelji mesta Kengaru Hils, takođe kod Dejlsforda, bili u neposrednoj opasnosti, a da su zahvaljujući intervenciji vatrogasaca izbegli opasnost.

U gašenju vatre korišćenja su i tri aviona. Mesto Kenguru Hils je okruženo sa 30 farmi, ali je vatra uništila samo jednu štalu u Blempiedu.


Manji požar je zabležen u petak i u okolini Vombat Stejt Foresta, a vatrogasci ni do subote nisu uspeli da ugase plamen koji danima gori u oblasti Kentbrak na severozapadu Viktorije.


Drastični rast temperatura u Viktoriji najavljen je za sredu ili četvrtak.
- Izuzetno suvo rastinje i vruć vetar iz centralne Australije pravi su "recept" za izbijanje požara, a naredne nedelje se očekuju baš takvi vremenski uslovi - istakao je Krejg Lepsli.


Stanovništvo na području gde je proglašena ekstremna opasnost od izbijanja požara trebalo bi da osigura imovinu i donese pravoremene odluke po pitanju bezbednosti. Savetuje se da se o požarima obaveštavaju posredstvom medija, portala vatrogasne službe CFA i tekstualnih poruka koje se šalju na mobilne telefone.


- Nemojte da se oslanjate samo na jedan izvor obaveštavanja - podsetio je predstavnik vatrogasne službe, uz molbu da građani koji to nisu odmah započnu izradu planova za evakuaciju u slučaju šumskih požara.


Na širem području Viktorije na snazi je potpuna zabrana paljenja vatre na otvorenom.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online