Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 24.12.2012.
03:33
K. Marković - Vesti A

AU: Dragan ubijen i zakopan u bašti?

Posle četvorogodišnje potrage za Draganom Đorđevićem (48), poznatim i kao Daglas Keli, policija Viktorije u petak je pronašla posmrtne ostatke muškarca pored kuće u kojoj je živeo. Iako još nije objavljen zvaničan obdukcioni nalaz tela pronađenog u bašti kuće u Indented Headu, veruje se da je reč o Đorđeviću.

Dragan Đorđević (48), poznat i kao Daglas Keli
 

Anđela Vilijams (43) sa adresom boravka u Mariners ulici u Sent Leonardsu (malom ribarskom mestu kod Džilonga), uhapšena je i optužena za ubistvo, posle čega ju je policija odvela zbog uviđaja i do kuće Indented Headu koju je delila sa Đorđevićem u vreme kada je nestao 2008.

Elizabet i Aleks Đorđević
 


Veruje se da su Anđela i Đorđević sa njihovo dvoje dece živeli u kući u Indented Headu dve godine. Nakon nestanka, Anđela se preselila u obližnje naselje Sent Leonards.
 

 

Poziv svedocima

Policija je apelovala na građane koji imaju informacije o kretanju Dragana Đorđevića, u periodu između jula i oktobra 2008. godine, da se jave službi Crime Stoppers na 1800 333 000.

Anđela je zadržana u zatvoru i trebalo bi da bude danas izvedena pred sudiju za prekršaje u Melburnu. Optužbe protiv nje su usledile pošto su detektivi izvršili opsežan i forenzički pretres kuće u ulici Mekdonald, gde su pronašli posmrtne ostatke muškarca.


Prošle nedelje policija je ponovo otvorila slučaj o nestanku Dragana Đorđevića nakon tajne dojave da je možda ubijen u svojoj kući. Nestanak je prijavio njegov otac oktobra 2008, pošto ga porodica nije videla nekoliko meseci.


Detektivi su podsetili da je Đorđević imao kriminalnu prošlost zbog čega su pozvali njegove bivše saradnike da im se jave sa informacijama koje bi mogle da pomognu oko utvrđivanja okolnosti pod kojima je nestao.

Na akciju prekopavanja bašte policija se odlučila pošto su se članovi porodice Đorđevića javili sa novim neproverenim informacijama o tome šta se dogodilo sa ocem petoro dece
 


Detektiv Dejvid Sner iz Jedinice za krvne delikte potvrdio je medijima da je Đorđević odranije poznat organima gonjenja. Prema rečima detektiva, u julu 2008. rekao je kolegama sa posla da ide u Kijamu, priobalno mesto u NSNj, ali tamo nikada nije stigao. Poslednji put je viđen u Mulap marini između jula i oktobra 2008. U pokušaju da sazna šta se dogodilo sa Đorđevićem, policija je u četvrtak započela prekopavanje bašte kuće u kojoj je živeo, a takođe i razgovarala sa ljudima iz njegovog bivšeg komšiluka. Na ovu akciju policija se odlučila pošto su se članovi porodice Đorđevića javili sa novim neproverenim informacijama o tome šta se dogodilo sa ocem petoro dece.

Komšiluk bez komentara

Novinari "Džilong advertajzera" posetili su kuću u Sent Leonardsu u kojoj žive bivši tast i tašta Dragana Đorđevića, ali je žena koja im je otvorila vrata odbila da daje bilo kakve izjave. I komšiluk je izbegavao novinare ne želeći da komentarišu slučaj, a većina njih je priznala da to čini iz straha od mogućih neprijatnosti.

 

Od samog početka za policiju je nestanak Đorđevića bio pod sumnjivim okolnostima i verovalo se da se pre nestanka sastao sa ubicom kojeg je poznavao. Posle nestanka njegova kuća u Mekdonlad ulici je prodata.
 

- Kroz istragu koju smo obavili prošle nedelje došli smo do podataka da on zapravo nije izašao živ iz kuće. Nismo imali konkretnu informaciju sve dok nismo počeli da je proveravamo. Iz operativnih razloga nisam u mogućnosti da vam otkrijem izvor informacije - rekao je detektiv Dejvid Sner.

Međutim, on je potvrdio da kriminalni saradnici Đorđevića nisu imali ništa sa njegovim nestankom. Dok su policajci prekopali baštu oko njegove bivše kuće, grupa od oko 20 volontera spasilačke službe SES pretraživala je okolinu bliže obali i zajedno sa policijom razgovarala sa komšijama.
 

Apel porodice

Draganov brat Aleks i sestra Elizabeta Đorđević izjavili su da je on i ranije nestajao, ali nikada duže od mesec dana.
- Želimo da znamo da li je živ ili ne, jer jedino tako možemo da nastavimo sa životima. Svaki put kada prođe neki automobil, u kojem je osoba koja likom podseća na mog brata, zagledam se u nju pitajući se da li je to možda on - rekao je Aleks Đorđević.
On je apelovao na javnost da im pomognu da konačno zatvore jedno tužno poglavlje u svojim životima. Aleks Đorđević je bio posebno zabrinut za zdravstveno stanje njihovog 76-godišnjeg oca, koji se mučio ne znajući šta se dogodilo najstarijem sinu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online