Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 22.12.2012.
15:57
RTS A

Šta će Amerikancima oružje?: Da dobri momci ubiju loše momke

Lošeg momka sa oružjem može zaustaviti samo dobar momak sa oružjem, rekao je direktor američke Nacionalne asocijacije za puške Vejn Lapjer. Direktor NRA predložio je da se u svakoj državi u Americi uvede naoružano obezbeđenje.

I baki treba oružje da brani kućni prag od ludaka i lopova
 

Moćno američko udruženje naoružanih građana "Nacionalna asocijacija za puške" (NRA) ostalo je pri radikalnom stavu i saopštilo da su svim školama potrebni oružje i policajci da bi se sprečio sledeći masovni ubica "koji čeka iza ugla".


Vejn Lapjer, direktor NRA, izneo je taj stav usred rastućih poziva za ograničavanje naoružavanja građana posle masakra 26 dece i osoblja osnovne škole u Konektikatu. Neki poslanici Kongresa SAD koji su se dugo rugali predlozima za ograničavanje naoružavanja građana, počeli su da nude ustupke, a žestoka debata o budućem zakonu se očekuje u januaru.

Predsednik Barak Obama je zatražio "pravu akciju, i to odmah". To je dovelo u defanzivu najveći američki lobi za pravo na naoružavanje. Posle jednonedeljnog ćutanja o oružanom divljanju u Osnovnoj školi "Sendi Huk", NRA je u petak sazvala konferenciju za štampu.

"Lošeg momka sa oružjem može zaustaviti samo dobar momak sa oružjem", rekao je Vejn Lapjer. Neki su predviđali da će NRA omekšati stav posle pokolja toliko dece koji je polu-automatskom puškom izvršio umno poremećeni mladić. Umesto toga, Lapjer je održao 25 minuta dugu tiradu protiv pomisli da bi zakon o ograničavanju naoružavanja građana zaustavio ubijanja u društvenoj kulturi u kojoj su deca svakodnevno izložena nasilju u video-igrama, filmovima i muzičkim spotovima. Lapjer je ukazao da je oružje rešenje, a ne problem.

"U svakoj školi u Americi nužno je uvesti program zaštite koji dokazano radi - naoružano obezbeđenje", rekao je Lapjer.


Gradonačelnik Njujorka Majkl Blumberg je izjavio da NRA okrivljuje sve izuzev sebe za opštu krizu zbog upotrebe oružja i nudi "paranoičnu, iskrivljenu viziju još opasnije i nasilnije Amerike u kojoj su svi naoružani i nijedno mesto nije bezbedno".

Lapjer je rekao da Kongres SAD treba odmah da odredi novac iz budžeta za angažovanje naoružanih policajaca u svim školama. Rekao je da će NRA napraviti program za reagovanje škola u vanrednim situacijama koji bi uključivao dobrovoljce iz članstva NRA od 4,3 miliona, koji bi pomogli školskim čuvarima dece.

Njegovu ideju o naoružanim policajcima su odmah napali aktivisti koji se zalažu za ograničavanje posedovanja oružja. Jedna od noćas iznetih ideja je biometrijska kontrola na ulazima u škole, uz patrole u okolini i uz sastavljanje planova odbrane svake škole od oružanog napada.

Subota 22.12.2012. 16:22
Таква безумна убиства дешавају се повремено и у Кини.Да ли је то последица парапсихолошког рата између Америке и Кине?
Nedelja 23.12.2012. 07:35
A što si istraživanja pokazala da je Srbija posle Amerike najopremljenija sa oružjima?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online