Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 21.12.2012.
09:02
Alo A

Ukrajinski desničari obesili Deda Mraza!

Na mostu u centru Kijeva aktivisti ultradesničarske organizacije “Bratstvo” obesili su lutke Deda Mraza i Snežane.

Desničarima je Deda Mraz ideološko oružje Moskve, pa su rešili javno da obese njegovu lutku u vidu simboličnog protesta
 

Postavljen je i plakat na kome piše: “Hteli su da nam zamene Svetog Nikolu”.

Ovo “novogodišnje” vešanje izazvalo je velike rasprave.


Jedna od radikalnih nacionalističkih organizacija pre nekoliko godina takođe je bila protiv Deda Mraza. Nacionalisti su tvrdili da su Nova godina i Deda Mraz ideološko oružje Moskve. Pozivali su građane da ne slave Novu godinu.


Onima koji ih nisu poslušali su poručili da su “ulizice Moskve”, jer je to, po njima, veštački praznik koji su nametnuli moskovski okupatori. Po njima, Ukrajinci treba da slave samo Božić, a poklone deci treba da donosi Sveti Nikolač.


"Starog pijanicu Deda Mraza i prostitutku Snežanu izmislili su moskovski komunisti da bi u tom duhu odgajali našu decu i tako slomili moralnu kičmu Ukrajini," prenose mediji mišljenja ovih nacionalista.

POVEZANE VESTI

Petak 21.12.2012. 11:25
Kad se pojavio u današnjem obliku, "Coca Cola" postala je popularna. Santa Claus je tako "isterao" Isusa iz blagdanskog datuma. Isus nije bio dobar artikal na reklamu njihovog proizvoda. Američka kultura imperjalizma namestnula ga je celom svetu. Inače sv. Nikola (Santa Claus) je bio patron Novog Amsterdama (New York) u vreme, kada je to bila kolonija Holandjana a šta više, američki puritanci su na neko vreme čak i zabranili praznik Božića, kao praznik pagana, jer koren mu je u Rimu, u festivalu boga Sunca. Datum rodjenja Isusa niko nezna.
Petak 21.12.2012. 11:18
Ukrajinci su malko blesavi, imaju kompleks manje vrednosti i zato, kao i Hrvati, Srbi itd. trabunjaju gluposti. Deda Mraz nije neka izmišljotina komunista, već je to staroslavenska ličnost, poznata iz naših starih legenda, priča, prosto ima svoju istorijsku pozadinu. Nikada se nije "takmičio" sa Isusom. Kod nas se znalo, da sv. Nikola (sveti samo zbog ubojstva) nosio je darove par nedelja prije Božića. "Božić Bata" (bata je ie. reč i u hijerhiji podele društva znači nešto, kao "viši", iz više lestvice...) dok Santa Claus je izmišljotina marketing departmenta "Coca Cole". Da ne nabrajam okolnosti, kao napr. u početku je imao zeleno, pa purpurno rublje, bio mršav i tome slično.
Petak 21.12.2012. 13:55
Kod nas je bio 'Santa sindikat' pa su deca dobijala darove, a stariji polutke, i ostale đakonije. U bre, da ne zaboravim i 13. platu. Sve to treba u dremokratiji oštro osuditi i obesiti na most. Inače mnogi od nas su dobijali darove i od Svetog Nikole i Božić Bate. Za decu nije važno ko je ko, nego dobri pokloni. Ma deca su pametna, ali kad odrastu oglupave, a tu spadam i ja. Nisam čak ni znao te priče o Snežani, a ona mi je uvek delovala čedno.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online